Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині стартувала акція за збереження району (відео)

Субота, 30 травня 2020 16:10
У Тернопільській області - активісти, прості громадяни, працівники культури та художники започаткували акцію #Теребовлянськомурайонубути. 

Люди у соцмережах записують короткі відеоролики на тему : "Чому ж має бути збережений Теребовлянський район!". 

Сьогодні до акції долучився художник, волонтер, громадський діяч Микола Шевчук, який на відео ділиться своїми думками щодо діяльності Теребовлянського району і надалі. 

За словами організаторів, щодня до акції за збереження районного центру долучається все більше мешканців Теребовлянщини.

"В Теребовлянські ОТГ ведеться активне обговорення щодо збереження нашого адміністративного району, чи його ліквідації.
Хто має бажання пересвідчитися у плюсах та мінусах цього питання - приклад не далеко. Копиченці-Гусятин.......
Нарікань мешканців Копиченець на незручності предостатньо.
Багато хто з наших співгромадян проти адмінцентру в Теребовлі. Бо уявляють його аналогом існуючої сьогодні районної структури, - каже Микола Шевчук.Трансформація Районної Ради неминуча. Основні питання життєзабезпечення ОТГ вирішуватимуться дійсно нашим виконкомом. Але існує безліч незалежних державницьких структур, які в коло компетентності ОТГ не входять.Адміністративний центр дає змогу зберегти на своїй території такі структури як підрозділ МНС, відділення поліції, Соцзабез, пенсійний відділ, б'юро працевлаштування, паспортний стіл, військомат.....і т.д.
Розумію бажання обласного центру локалізувати у себе всі ці структури з робочими місцями і зручностями для тернополян. Але для мешканців околишніх районів, ОТГ, це створить ряд проблем. Так як в близьких планах облавтодору зведення метро "Теребовля-Тернопіль" не передбачається, то незручності відчує на собі особисто кожен, від підлітка при отриманні паспорта, до пенсіонера при оформленні майнових паперів.
Коли прийметься рішення про адміністративну реформу нашої області на найвищому рівні - змінити щось буде вже важко, як зараз міняти преЗЕдента....
Тож варто сьогодні використати БУДЬ-ЯКУ можливість для вирішення цього питання у позитивному для нас руслі.
Бажаю УСПІХУ всім ініціаторам та прихильникам збереження на базі Теребовлянської ОТГ Центрального адміністративного району". 

 

Додати коментар