Читайте нас в соціальних мережах

Жителі Тернопілля поїхали до столиці на протест, бо не хочуть примусово об’єднуватись у громади

П'ятниця, 29 травня 2020 16:20
Мешканці Тернопільщини вирушили сьогодні до Києва, аби висловити свою позицію щодо примусового об’єднання громад. Люди проти. З такими гаслами вони прийшли під стіни Кабміну.

 Зокрема, як стало відомо журналістам сайту «Тернополяни», на протест до столиці приїхали жителі Вікнянської громади Гусятинського та Чернихівецької - Збаразького району. Разом із ними виступають проти таких дій керівництва країни й представники інших областей, які теж не розуміють таких поспішних кроків, мовляв, усе буде, але поступово і потрібен час.

Як повідомляє «Суспільне», зараз на Тернопільщині створено 54 об’єднані територіальні громади. У Підгаєцькому районі не створено жодної ОТГ. У Тернопільському районі мають створити 7 громад. У Збаразькому, Бучацькому, Підволочиському та Заліщицькому районах громади створені частково.

— Отож, в Тернопільській області після місцевих виборів 25 жовтня має бути 55 міських, сільських і селищних рад. 9 громад просто ліквідують, — каже виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.

Щодо акції, то, за словами її організаторів, вона є мирною та має на меті добровільне об'єднання ОТГ, які сформувалися під час децентралізації. Учасники акції після протесту під Кабміном рушили до Адміністрації Президента, де просять керівництво країн дати можливість розвиватися новоствореним ОТГ і тим громадам, які створилися ще з 2016 року.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ