Читайте нас в соціальних мережах

З понеділка на Тернопіллі розпочнеться призов на строкову військову службу

П'ятниця, 29 травня 2020 15:25
На Тернопільщині з 1 червня стартує призов юнаків на строкову військову службу. Він триватиме до 30 липня. Тож кого заберуть в армію?

 

За словами т. в. о. обласного військового комісара Олександра Скумбрія, загалом в області до війська покличуть 550 хлопців.

«Цього року на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Однак згідно з Указом Президента, до війська буде відправлено громадян, яким виповнилося 20 років. А ті, кому виповнилося 18 і 19 років, отримають відстрочку», — каже Олександр Скумбрій.

Він також додав, що згідно із законом України «Про військовий обов’язок та військову службу», з 1 травня по 30 липня повинен був здійснюватися призов на строкову військову службу. Однак у зв`язку з пандемією коронавірусу строки проведення призову на  військову службу були зміщені. Тому він триватиме 1 червня по 30 липня.

Сама ж відправка призовників на Тернопіллі здійснюватиметься у два етапи.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ