Читайте нас в соціальних мережах

Лікар виправдала дії медиків, які взяли гроші за транспортування пацієнтки у Тернопіль

Вівторок, 26 травня 2020 16:23
Днями Тернополяни писали, що на Тернопільщині медики вимагали за перевезення дитини після аварії 600 гривень.

Черговий скандал у медичній галузі Тернопільщини. Цього разу мова піде про Підгаєцький район. За словами місцевого жителя та активіста Петра Заставецького, медики вимагали з батьків 600 гривень за перевезення дитини після ДТП з лікарні у Підгайцях до Тернополя.

Оксана Солтисяк, медик Підгаєцької районної лікарні, де розгорівся скандал, пояснила, що її підопічні діяли в межах законодавства. 

"Комунальне некомерційне підприємство "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Тернопільської обласної ради (далі Центр) надає екстрену медичну допомогу населенню Тернопільської області на безоплатній основі на підставі договору з Національною Службою Здоров'я України згідно гарантійного пакету послуг. Транспортування(перевезення) пацієнтів з одного медичного закладу в інший не входить в безкоштовний пакет послуг. Центром розроблено перелік послуг,їх вартість,які надаються на платній основі(кошторис-калькуляція платних послуг затверджена Тернопільською обласною радою). Такі послуги надаються згідно заяви пацієнта(його представника або родича) та перераховуються на рахунок Центру. В даному випадку родичами написана заява про транспортування пацієнтки,бухгалтером Центру проведена калькуляція згідно прейскуранту за надану послугу та кошти в сумі 592 грн перераховано на відповідний рахунок Центру, - написала Оксана Солтисяк". 

 

Додати коментар