Читайте нас в соціальних мережах

Завтра у Тернополі почнуть робити тести на антитіла до COVID-19

Понеділок, 25 травня 2020 16:25
До кінця сьогоднішнього дня, або ж завтра Тернопільський обласний лабораторний центр очікує тест-системи, які дадуть змогу виявляти антитіла до коронавірусу.

Відтак, уже починаючи з завтрашнього дня спеціалісти почнуть робити відповідні тести. Про це сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації заявила  Головний санітарний лікар області Оксана Чайчук. Тестування здійснюватиметься методом імуно-ферментного аналізу.

«Це буде визначення імуноглобулінів класу G. А це означає, що ми будемо відслідковувати людей, які вже перехворіли і визначатимемо їхній рівень імунітету. Від кількості обстежених людей ми будемо аналізувати, який склався рівень колективного імунітету в Тернопільській області і наскільки захищені наші люди від коронавірусу і наскільки ми готові до зустрічі другої хвилі», - розповіла Оксана Чайчук.

Згідно алгоритму, затвердженого МОЗ, в першу чергу повинні тестуватися люди, які вже перехворіли коронавірусом, медики, які контактували з хворими на COVID-19,  а також представники Нацгвардії, Нацполіції і Держприкордонслужби.

«Ну і звичайно ми будемо відслідковувати стан імунітету в дітей і старших людей. Нам цікаво, як поводиться імунна система в цих категорій під час пандемії, під час карантину. На сьогоднішній день ми вже складаємо такі списки людей і відслідковуємо такі категорії. Я тільки отримаємо тест-системи у достатній кількості, почнемо масово тестувати. Завтра починаємо проводити такі дослідження», - додає Головний санітарний лікар області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ