Читайте нас в соціальних мережах

"Медики шести районів Тернопільщини мали отримати 400 відсотків доплат", - заявив Володимир Труш (фото, відео)

Вівторок, 12 травня 2020 13:03
Сьогодні на Тернопільщині з офіційним візитом перебуває заступниця Міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак.

На зустрічі з журналістави в університетській лікарні Тернополя йшлося про стан захворюваності на коронавірус в області, виплати медикам та інше. 

"Тернопільщина має два відсотки летальності хворих на коронавірус порівняно з іншими регіонами, це завдяки медикам треба подякувати їм, - сказала заступниця Міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак. - Це дуже добре спрацювали медичні працівники". 

Щодо доплат, то голова ТОДА Володимир Труш наголосив, що медики в районах мали отримати уже 300 відсотків премії за боротьбу з коронавірусом, а в деяких районах Тернопільщини - і 400 відсотків. 

"300 відсотків - 15 квітня гроші в область надійшли на казначейські рахунки, далі була бюджетна комісія в обласній раді, - наголосив Володимир Труш. - Медики в районах вже повинні  були отримати ці доплати за березень. Більше того скажу з обласного бюджету ми виділили 1,5 млн гривень додатково на 6 лікарень області в березні - це виходить доплата ще плюс 100 відсотків. Плюс у деяких районах були залучені кошти місцевих бюджетів. Тобто медики 6 районів області  мали оотримати 400 відсотків надбавки за боротьбу з коронавірусом. Кошти надійшли  у райони - розпорядником є райдержадміністрація далі головний лікар засідає бюджетна комісія на місці в районі мали отримати уже всі лікарі, що борються з коронавірусом".  

Як заявила Ірина Микичак, якщо грошей поки що немає, то скоро вони надійдуть на картки медиків. 

"Це вперше, всі медичні працівники,  які працювали з хворими на коронавірус, отримають доплати. - З квітня почав працювати так званий ковідний пакет - пакет готовності - є чотири пакети - ці пакети погоджені, - наголосила Ірина Микичак. - Хочу попросити вибачення в колег, якщо грошей поки немає, але все прийде на картки".  

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ