Читайте нас в соціальних мережах

"До думки людей ніхто не дослухався", - мешканці Тернопільщини про затверджений Кабміном перспективний план

П'ятниця, 08 травня 2020 20:13
Нещодавно Кабмін затвердив перспективний план розвитку Тернопільщини, тільки сьогодні його оприлюднили і мешканці області відразу ж взялися писати і говорити своє обурення, бо їх думку не врахували, а знову зробили по-своєму. 

Отже на Тернопільщині утворили 55 ОТГ.

"Вячеслав Негода поясніть будь-ласка, з якого дива, всупереч волі мешканців, без врахування позиції ОДА та народного депутата України по округу Ігор Василів, три населених пункта (Снігурівка, Чайчинці та Піщатинці) в затвердженому ПП області було включено до складу Борсуківської громади? Чия конкретно це була пропозиція перед затвердженням? Наскільки я пам'ятаю, то рекомендаціями робочої групи було або підсилення Борсуківської громади іншими населеними пунктами або включення до складу Лановецької. У мене на руках рішення і звернення сусідніх сільських рад, які недвозначно давали зрозуміти, що вони категорично ПРОТИ приєднання до Борсуківської ОТГ. На нарадах в ОДА - це підтверджувалося. Тому абсолютно логічним мало бути включення Борсуківської ОТГ до складу Лановецької. Але станом на зараз ми бачимо абсолютно протилежну картину. Виникає питання - які мотиви такого рішення? І чи готові ви до активних протестів на місцях, - написав Денис Милий, помічник народного депутата". 

У коментарях користувачі погоджуються з дописувачем і стверджують, що багато пропозицій не врахували. 

  • Іван Панчук Ніхто до думки людей не дослухався. Село Піщатинці Шумського району більшістю голосів жителів прийняли рішення про доєднання до Шумської ОТГ. Всі зацікавлені сторони в т.ч. і Борсуківська ОТГ були проінформовані про результати вищезгаданого опитування і людей обюрює те що село доєднують до Борсуківської ОТГ не враховуючи їхньої думки.
  • Іван Панчук Зрештою якщо виходити з такого підходу і підсилювати невеликі ОТГ, то на території Шумського району є ще Великодедеркальська громада, яка є такою ж як і Борсуківська. То чому ж тоді не підсилювати селами Шумського району громади які знаходяться на території Шумського району?
  • Віктор Пасічник Одна людина у столиці поставила у "позу" цілий район і не тільки . А на людей їм давно наплювати.Крім табору" Лісова казка" я не бачу більше ніякої причини, щоб пояснити дане рішення.

Додамо, нещодавно голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш мав зустріч з ініціативною групою з декількох районів області та запевнив, що скоро в регіоні залишиться тільки один район - Тернопільський. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ