Читайте нас в соціальних мережах

Голова ОДА ТРУШ планує обладнати ще не створену нову обласну інфекційну лікарню медичним мотлохом з Європи (відео)

Середа, 22 квітня 2020 20:52
Голова Тернопільскої ОДА Володимир Труш планує обладнати нову інфекційну лікарню старим обладнанням.

Сьогодні, 22 квітня Тернопільщина отримала гуманітарну допомогу з Данії. Волонтери зібрали та передали 31 апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), аналізатори крові, обладнання для хірургічних операційних, рентген-обладнання, лікарняні функціональні ліжка, розхідні медичні матеріали та вироби медичного призначення. Невдовзі Володимир Труш, голова Тернопільської ОДА заявив, що 10 з 31 апаратів ШВЛ буде передано в першу інфекційну обласну лікарню, яку облаштують на базі протитуберкульозного диспансеру.

«10 апаратів ШВЛ отримає Перша інфекційна лікарня області, що функціонуватиме на базі протитуберкульозного диспансеру. Решту розподілять між районними закладами охорони здоров’я області. На цей момент розглядається варіант створення на базі медспецпостачання у Збаражі спеціалізованого складу, щоб здійснювати розподіл цих апаратів в міру потреби»,підсумував голова Тернопільської облдержадміністрації.

Та за словами осіб, які сьогодні бачили це обладнання, апаратам ШВЛ по 10-12 років. Техніка ниже середнього класу. Більшість з них без необхідних комплектуючих елементів, зокрема без життєвонеобхідних кисневихх концентраторів. Крім того, незрозуміло як працює дана апаратура, хто її підключатиме, та хто навчатиме медиків користуватися апаратами штучної вентиляції легень з Данії, яким по 12 років і які повністю неукомплектовані. Для функціонування ШВЛів потрібно додатково закупити дороговартісну кисневу станцію і зробити трубопроводи до кожного апарату.

Також за нашою інформацією, швидше за все, медики, які задіяні в оснащенні обласної інфекційної лікарні, відмовляться брати на баланс загаданих 10 апаратів ШВЛ як непридатні для використання у сучасних умовах.

Нагадаємо, що місяць тому у своєму відеозверненні голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш заявив, що прийнято рішення створити Першу обласну інфекційну лікарню.

«Прийнято рішення про переформатизацію однієї з лікарень під Тернопільську обласну інфекційну лікарню, в якій буде виставлено по всіх стандартах ліжка. Тобто, вона зможе вмістити не менше, як 90 людей. Перша обласна інфекційна лікарня»,заявив губернатор.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ