Читайте нас в соціальних мережах

Цифри ростуть: у Почаївській лаврі, що на Тернопіллі, щонайменше 8 хворих на COVID-19

Субота, 18 квітня 2020 14:07
На Тернопільщині у вісьмох осіб, які мають прямий стосунок до Почаївської лаври, виявлено коронавірус. Про це повідомила головний санітарний лікар області Оксана Чайчук.

 

"У трьох священнослужителів Московського патріархату УПЦ та п'ятьох хористів, які мають прямий стосунок до богослужінь у Почаївській лаврі, виявлено коронавірус. Підкреслюю, ці особи мешкають у різних населених пунктах Тернопільщини, здійснюють церковні обряди, часто бувають у лаврі. Власне, за місцем їхнього проживання у них й було виявлено коронавірус", - повідомила Чайчук.

Медик також зазначила, що діагностувати стан здоров'я насельників лаври поки що не вдається через суб'єктивні причини — настоятель відмовляється від співпраці з МОЗ.

На даний час богослужіння у лаврі тривають. Центральний та «чорний» входи відчинені. Готель для приїжджих, який є на території лаври, не приймає паломників. Також територію лаври дезінфікують підрозділи ДСНС. А на околицях Почаєва встановлено санітарно-пропускні пости.

До слова, станом на сьогодні вже мали бути готові списки монахів та насельників лаври для перевірки стану їхнього здоров'я. Детальніше про розвиток подій на цю тему — читайте згодом на сайті «Тернополяни».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ