Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині пенсіонерку з інфарктом не хотіли приймати у жодну лікарню через коронавірус

Понеділок, 13 квітня 2020 09:17
Жителі міста Монастириська, що на Тернопільщині, а також сіл району опинилися у кризовій ситуації. У районній лікарні ніби то розгорнули госпіталь для хворих на COVID-19, а куди ж мають звератися за допомогою пацієнти, у яких приміром інфаркт чи інсульт, або ж апендецит?!

"Бучач уже не приймає пацієнтів з Монастириського району, - сказав Олександр Сидоришин, мешканець міста Монастириська. - Нещодавно жінка викликала медиків, бо у неї боліло серце, лікарі діагностували підозру на інфаркт, зробили тест на коронавірус він виявився негативний і відвезли пацієнтку за сто кілометрів у Борщівську районну лікарню"

Як з'ясувалося сьогоді, у тієї жінки в Борщівській районній лікарні підтвердили коронавірус, ось вам і локалізація проблеми

"Ця ситуація відбулася з моєю бабусею. ...
Ми викликали швидку ще у понеділок (06.04).. так як їй було погано, скиміло серце, слабість , тиск, головокружіння...
Швидка приїхала миттєво, провела весь необхідний огляд і вирішили, що її потрібна тільки госпіталізація... Вони почали дзвонити щоб їм повідомили куди потрібно вести хвору.... Наша лікарня в м.Монастириська сказала що потрібно вести до Бучача так як у нас всі відділення переформували на госпіталі.. Тому бабусю зібрали і вони виїхали, через три хвилини, ми почули звук машини, це була швидка із бабусею.. Виявилось що по дорозі вони подзвонили до лікарані в Бучач, лікарі почувши, що везуть пацієнта з Монастириська, миттєво відмовили..
.. Вернувшись додому, фельдшери почали дзвонити в Тернопіль, щоб дізнатись куди везти або що робити із хворою жінкою.. Тернопіль відповів , що "Є сімейний лікар і він має назначити лікування вдома"... Видзвонивши нашого сімейного лікаря, вона назначила лікування.. протягом трьох днів, покращень не відбулось, їй ставало все гірше і гірше...
СЬОГОДНІ... Ми знову викликали Швидку.. На виклик відреагували миттєво, провівши всі необхідні обстеження, кардіограма була набагато гіршою ніж минуло разу, показала "Передінфарктний стан".. тому без всяких вагань потрбіна була лише госпіталізація..
І аж тоді, почались "МАСКИ ШОУ"... куди тільки не дзвонилося, сьогодні було набрано БІЛЬШЕ 15 різних номерів.. протягом трьох годин, фельдшери наполегливо старались (за що їм дууууже вдячні ??) знайти рішення, та направлення "КУДИ ВЕЗТИ ХВОРУ ЖІНКУ", Бучач, Підгайці, Тернопіль, Чортків, Монастириська , Бережани і ще одне місто (забула як) ,відмовились від госпіталізації хворої жінки... Набираючи номери різних завідувачів, головних лікарів і т.д. нас інтенсивно відсилали з одного номера на другий.. Нагадувало гру в шахи.. це тривало три години... Тернопіль сказав щоб швидка сиділа біля бабусі і лікувала її вдома, (ніби в них викликів немає)..Ми наполягали на госпіталізації, бо дальше тягнути не було куди, бабусі краще не ставало..Дзвінок від Монастириська - її направляють у наше "Приймальне відділення" зі словами "якщо хочете заразити бабусю коронавірусом, везіть її сюди"... Можна сказати що нам поставили вибір між COVID-19 і смертю від інфаркту.. Відвезли її до нас, щоб зробити тест на СОVID-19 , щоб доказати всім містам, що жінка має лише ХВОРЕ СЕРЦЕ і їй потрібна негайна допомога.. Експрес-тест показав негативний результат.. провели також інший тест, але його потрібно чекати кілька днів і бабуся лежала б просто в очікуванні, або негайно відвезти самостійно кров у Тернопіль і нам б виявили зразу результат, тоді ми б змогли дати докази (про відсутність вірусу) всім містам щоб прийняти бабусю , я погодилась і почала писати заяву, не дописавши її, поступив дзвінок від Борщова - "Готові прийняти пацієнта" ... зразу погодившись її відвезли туди...

Висновок: зараз крім COVID-19 наша медецина думає, що інших хвороб немає!!! Хотілось щоб все ж таки, не забували за людей в яких також є не менш важливі захворювання!!!
БЕРЕЖІТЬ СВОЇХ РІДНИХ І НЕ ЗАБУВАЙТЕ, ПРИ ЛЮБІЙ ХВОРОБІ ПОТРІБНО НАДАВАТИ ДОПОМОГУ, А НЕ ЗАЛИШАТИ НА ПРИЗВОЛЯЩЕ!!!!!??
P.S. (Велика вдячність нашій швидкій!!!??? Якби не вони, на одного члена нашої сім'ї могло б стати менше)
Дуже прикро, - написала внучка пацієнтки Вікторія Середюк". 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ