Читайте нас в соціальних мережах

Депутати не погодили звільнення керівника районної лікарні на Тернопільщині

Четвер, 09 квітня 2020 10:53
Днями Тернополяни писали про критичну ситуацію, якка склалася у Збаразькій районній лікарні, що на Тернопільщині. 

Під час епідемії коронавірусу, в. о. головного лікаря КНП «Збаразька центральна лікарня» Валерій Суконнік пише заяву про складання повноважень, це після шести років керування даним медичним закладом, та не оголошує жодних тендерних закупівель на апарати ШВЛ чи засобів захисту для медиків, хоча районна рада виділила відповідне фінансування. 

Про це у мережі Фейсбук написав Андрій Рудан, мешканець Збаража.

Вчора, 8 квітня в.о. головного лікаря Валерій Суконнік мав звітувати в районній раді, що зроблено, щоб запобігти коронавірусу, скільки хворих в районі та яка готовність закладу до пандемії. 

"У комунального некомерційного підприємства "Збаразька центральна лікарня" є керівник!, - написала Світлана Боднар, голова Збаразької районної ради. - Так, правда, Валерій Суконнік писав заяву, щоб ми забрали покладені на нього обов'язки в.о директора. Ми її розглянули на пленарному засіданні сесії райради третього квітня. Але депутати не погодилися її задовільнити, оскільки запущено процедуру призначення нового керівника через конкурс. Це, як мінімум, було б безвідповідальне рішення депутатського корпусу. Отже, Суконнік Валерій Іванович продовжує виконувати обов'язки керівника медзакладу.
Наголошу, що, зідно із Статутом КНП "Збаразька центральна лікарня", керівник медзакладу має широку автономію діяльності як фінансової, так і кадрової. Він самостійно визначає кадрову політику. Тому Валерій Іванович Суконнік на час карантину, надзвичайної ситуації може покласти виконання обов'язків начмеда на будь-кого з лікарів установи і зменшити своє навантаження, як керівника, а відтак займатися організацією заходів для підготовки районної лікарні до прийому пацієнтів хворих на COVID-19, захисту і роботи медиків в умовах поширення епідемії коронавірусу.
Все - в межах чинного законодавства". 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ