Читайте нас в соціальних мережах

Лікар з Монастириська розповів про стан медика, яка першою захворіла на коронавірус у Тернопільській області

Понеділок, 30 березня 2020 14:01
Три доби медики Монастириської районної лікарні в реанімаційному відділенні боролися за життя своєї колеги, яка захворіла на коронавірус. 

Сьогодні, Василь Ференц, зав. хірургічним відділенням Монастириської районної лікарні розповів, як почуває себе медик. 

"Наша колега тиждень боролася із життям, та була підключена до апарату штучної вентиляції легень "Каріна", 2009 року випуску, - розповів Василь Ференц. - Сьогодні можу сказати, що критичний момент уже минув і медик почуває себе краще. Нам вдалося зробити усе можливе та неможливе за наявних умов та обставин, щоб врятувати їй життя та здоров'я. Дякую колективу за відповідальність та виконання своїх обов'язків у таких складних умовах". 

Медики Монастириської районної лікарні перші зіштовхнулися зі спалахом коронавірусної інфекції на Тернопільщині. І були не готові, не готові не професійно, а не забезпечені зовсім ні костюмами, ні окулярами, ні масками, ні ліками, жодним чином. 

Більше того, обласна та районна влада продовжують звітувати про забезпеченість усім необхідним лікарів Монастириського закладу, а насправді усе необхідне привозять і надалі виключно волонтери , активісти та небайдужі люди. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ