Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі завідувачка поштового відділення відповість за те, що присвоїла чужі кошти на субсидію

Середа, 26 лютого 2020 18:25
На Тернопільщині гроші, якими люди мали розраховуватися за спожитий газ та електрику, крала працівниця пошти. Лиходійка розписалася замість людей за отримання монетизованої субсидії, а сама поклала кошти до власної кишені.

 

Нагадаємо, що події мали місце у селі Лідихів Кремен.ецького району. Причетною до шахрайства, пов’язаного з виплатою соціальних грошей, нарахованих за невикористану субсидію, виявилася керівниця місцевого поштового зв’язку.

Це стало відомо після того, як жителька вищезгаданого села, не отримавши коштів, звернулася до управління соціального захисту, де з’ясувалося, що гроші таки перерахували на поштове відділення. Жінка звернулася до поліції. Поліцейські встановили, що відповідно до документів гроші дійшли не до всіх жителів села, хоча підписи навпроти прізвищ були. Після перевірки стало відомо, що кошти присвоїла головна поштарка. Жінка розписалася та привласнила чужу компенсацію – понад 4 тисячі гривень.

Відтак, працівниця пошти не лише втратила роботу, але й ледь не загриміла за ґрати.

— Слідчі довели  її причетність до злочину відповідно частини 1 статті 190 ККУ та передали матеріали до суду. У Кременецькому районному суді обвинувачена визнала свою провину та компенсувала кошти людям. Зважаючи на те, що жінка є матір’ю двох дітей, суддя призначивши  їй один рік позбавлення волі  з позбавленням права обіймати відповідну посаду,  - звільнив від основного покарання з однорічним іспитовим строком, — говорить речник Нацполіції Тернопільської області Сергій Крета

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ