Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщину цього року ще не "мінували", - поліція

Вівторок, 11 лютого 2020 18:06
У поліції назвали області, які найбільше страждають від повідомлень про "мінування". На щастя, Тернопільщина до цього переліку не потрапила.

Загалом, з початку року в Україні до поліції надійшло 104 повідомлення про "замінування" різних об’єктів.  Від повідомлень про хибні мінування найбільше потерпають місто Київ, Сумська, Харківська та Київська області.

"Найбільше таких повідомлень надходило у Сумській області - 18, Харківській і місті Києві - по 17 та Донецькій - 12. Найменше повідомлень зареєстровано у Закарпатській, Полтавській, Черкаській та Чернігівській областях - по 2, Миколаївській, Херсонській та Хмельницькій - по 1", - повідомили  у департаменті інформаційно-аналітичної підтримки Національної поліції України.

Окрім того, у поліції зазначили, що є області, у яких з початку року й зовсім не надходило повідомлень про хибні мінування.

"У Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях такі повідомлення до органів поліції не надходили", - додають правоохоронці.

Разом з тим, каже речник ГУНП у Тернопільській області Сергій Крета, лише впродовж минулого року на лінію "102" надійшло 1077 хибних викликів, з них - близько десяти про "замінування". За це законом передбачена кримінальна відповідальність. Зараз посилити свідомість громадян гривнею хочуть в уряді. Відтак, за неправдиві дзвінки у поліцію, швидку чи аварійну службу штрафи можуть зрости від ста до десяти тисяч гривень.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ