Читайте нас в соціальних мережах

Новий експеримент: у тернопільських школах хочуть впровадити меню за рецептами відомого кулінарного блогера

Середа, 29 січня 2020 13:55
З метою удосконалення та урізноманітнення харчування дітей у навчальних закладах Тернополя, пропонується експериментально впроваджувати у міських закладах загальної середньої освіти нове шкільне меню. Таке доручення отримало управління освіти та науки під час засідання виконавчого комітету.

Зокрема, міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що розглядається варіант впровадження у шкільних їдальнях міста меню за рецептами українського кулінара Євгена Клопотенка: «Сьогодні є дуже багато цікавих пропозицій, як урізноманітнити та зробити кориснішими страви, що споживають учні у шкільних їдальнях. Зокрема, позитивними відгуками користується розроблене меню для шкільних їдалень кулінарним екпертом Євгеном Клопотенком, - зазначив Сергій Надал. -  Тому пропоную вивчити різні варіанти та запросити у місто спеціаліста, який розкаже і навчить працівників наших шкільних їдалень готувати нові страви».

Євген Клопотенко - популярний український кулінраний блогер, улінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. 13 червня 2017 року Євген Клопотенко отримав грант від фундації «Ашан для молоді» для складання нового рецептурного збірника для шкільних їдалень. Він переконаний, що готувати — це просто. Доводить це за допомогою авторських рецептів, якими ділиться на своєму сайті. Також завдання Євгена — показати, наскільки різноманітний кулінарний світ і що не варто обмежувати себе кількома продуктами та звичними стравами. Кулінар поставив собі за мету змінити культуру харчування українців і прибрати, тим самим, з їхнього раціону радянську їжу. Щоб люди харчувалися смачніше, корисніше і більш усвідомлено.

До слова, таке нове харчування у Тернополі уже впроваджено в двох навчальних закладах та дуже подобається учням. Зокрема, нове шкільне меню введено у спеціалізованій загальноосвітній школі І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов (на вул. Лесі Українки, 12а) та частково вводиться у школі №4.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ