Зокрема, міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що розглядається варіант впровадження у шкільних їдальнях міста меню за рецептами українського кулінара Євгена Клопотенка: «Сьогодні є дуже багато цікавих пропозицій, як урізноманітнити та зробити кориснішими страви, що споживають учні у шкільних їдальнях. Зокрема, позитивними відгуками користується розроблене меню для шкільних їдалень кулінарним екпертом Євгеном Клопотенком, - зазначив Сергій Надал. - Тому пропоную вивчити різні варіанти та запросити у місто спеціаліста, який розкаже і навчить працівників наших шкільних їдалень готувати нові страви».
Євген Клопотенко - популярний український кулінраний блогер, улінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. 13 червня 2017 року Євген Клопотенко отримав грант від фундації «Ашан для молоді» для складання нового рецептурного збірника для шкільних їдалень. Він переконаний, що готувати — це просто. Доводить це за допомогою авторських рецептів, якими ділиться на своєму сайті. Також завдання Євгена — показати, наскільки різноманітний кулінарний світ і що не варто обмежувати себе кількома продуктами та звичними стравами. Кулінар поставив собі за мету змінити культуру харчування українців і прибрати, тим самим, з їхнього раціону радянську їжу. Щоб люди харчувалися смачніше, корисніше і більш усвідомлено.
До слова, таке нове харчування у Тернополі уже впроваджено в двох навчальних закладах та дуже подобається учням. Зокрема, нове шкільне меню введено у спеціалізованій загальноосвітній школі І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов (на вул. Лесі Українки, 12а) та частково вводиться у школі №4.