Читайте нас в соціальних мережах

Чи призначатимуть тернополянам, які заборгували за ЖКП, субсидії?

Вівторок, 07 січня 2020 16:51
На Тернопільщині населення боргує величезні суми за оплату послуг ЖКП. Та чи впливає це на призначення субсидій?

Відповідь на це питання дали у Міністерств соціальної політики України. Там роз'яснили умови надання житлових субсидій при наявності заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

"Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №848, передбачено, що житлова субсидія не призначається в разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств – надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії", - йдеться у повідомленні на сторінці Мінсоцполітики у Facebook.

Також у міністерстві зазначили, що житлова субсидія у випадку наявної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг призначається з початку опалювального сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку.

Водночас Положенням передбачено, що за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на підставі рішення районної, районної у м. Києві державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (в разі її утворення) ради або комісії, яка ними утворюється (далі – Комісія) з урахуванням конкретних обставин, що склалися.

"Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії в таких випадках приймається Комісією. Облік заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг належить до повноважень організацій-надавачів житлово-комунальних послуг", - підсумували в міністерстві.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар