Так, за словами голови ради Інституту податкових реформ Олени Хотенко, вартість трьох кілограмів салату "Олів’є" цього року виросла на більш, ніж 8% порівняно з собівартістю салату минулого року.
"Ціни на продукти харчування, такі як овочі, в деяких випадках впали, наприклад, на цибулю. Якщо говорити про "Олів’є" і "індекс Олів’є", то вартість "Олів’є" виросте на 8,4%, якщо брати за три кілограми, як ми любимо говорити, "тазик Олів’є". Якщо зробити три кілограми "Олів’є", то порівняно з минулим роком – вони виросли на 8,4%", - сказала Хотенко під час прес-конференції на тему "Новорічний стіл 2020: скільки витратять українці".
Вона пояснила, що це відбувається за рахунок подорожчання м’ясних інгредієнтів. Таким чином, вартість "Олів’є" до нового року обійдеться у 64 гривні за кілограм. Тобто, за три кілограми такого салату тернополянам доведеться викласти з гаманця 192 гривні.