Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські депутати хочуть від Зеленського повторного присвоєння Степану Бандері звання Героя України

Неділя, 22 грудня 2019 16:04
1 січня українці святкуватимуть не лише Новий рік, а й День народження провідника ОУН Степана Бандери.  Тому депутати Тернопільської міської ради під час пленарного засідання 42-ої сесії, що відбулась 20 грудня, ухвалили звернення до керівництва краю та держави з приводу повторного присвоєння Степанові Бандері звання Героя України.

— Попередньо рішення про присвоєння Степанові Бандері звання Героя України було прийняте в 2010 році, але за часів Януковича воно було скасоване, і на даний час цей статус є невизначений, - повідомив міський голова Сергій Надал. – Тому депутати міської ради ініціювали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Голови Верховної Ради України та Голови Тернопільської обласної державної адміністрації Сопеля І.М. щодо повторного присвоєння цього звання.

«Керуючись розділом ІІ Статуту звання Герой України, затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року №1114, відповідно до якого органи місцевого самоврядування можуть порушувати клопотання про присвоєння звання Героя України, Тернопільська міська рада ВИРІШИЛА:

1.Закликати Президента України присвоїти провіднику ОУН Степану Бандері звання Героя України за особливі заслуги перед Українським народом.

2. Закликати Тернопільську обласну державну адміністрацію, відповідно до пункту 8 Статуту звання Герой України, внести подання Президентові України про присвоєння Степану Бандері звання Герой України.

Героїзм Степана Бандери має бути визнаний на найвищому державному рівні. Цьому історичному факту не мають заважити жодні юридичні колізії», — йдеться у тексті звернення.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ