Читайте нас в соціальних мережах

Як доглядати за шкіряним взуттям узимку – поради тернопільського майстра

Субота, 14 грудня 2019 15:59
Тернополянам варто пам’ятати, що правильний і регулярний догляд за зимовим взуттям забезпечує збереження зовнішнього вигляду і початкових експлуатаційних властивостей. 

Зимовому взуттю необхідний регулярний догляд. Від того, як скоро будете його очищати від бруду і вчасно сушити, залежить його термін служби, розповів тернопільський майстер з ремонту взуття Володимир Шиманський.

—  Дуже раджу мати зимою не одну, а декілька пар взуття. По перше, чоботи чи черевики, у яких ви ходите, потребують відпочинку. Отож коли одна пара буде певний час стояти-перепочивати, іншу будете використовувати. А по друге, ви зможете повноцінно просушити і обробити взуттєвою косметикою одну пару, не зашкодивши їй своїм виходам на вулицю. Взагалі, якщо йдете на вулицю, особливо у мокру пору, не забувайте обробити поверхню виробу водовідштовхувальним засобом. Як бачите, зараз несприятлива погода – хляпа, болото. Від цього взуття дуже страждає. Втрачається його блиск, з’являються тріщини. Якщо після вулиці чоботи, черевики, мешти сильно забруднилися і промокли, не залишайте їх у такому стані. Бруд потрібно змити звичайною проточною водою. Надлишки води стерти м'якою тканиною або серветкою. Внутрішній простір промоклого взуття потрібно заповнити м'ятим папером, газетою. Папір відмінно вбирає вологу і допомагає зберігати правильну форму. Інакше шкіряне взуття може деформуватися. Щоб шкіряне взуття гарненько просохло, воно повинно сохнути не менше доби. Це відноситься і до сухої погоди. Бо хоч і на вулиці сухо, взуття може ставати вологим від наших ніг, які пітніють, —  повідомив майстер.

Чоловік зазначив, що ні в якому разі не можна сушити взуття за допомогою фену, батареї або інших нагрівальних приладів.

—  Якщо вже братися за чищення взуття, то це можна робити тільки після повного його висихання. Існує велика кількість кремів для взуття. Прикро, та люди часто роблять велику помилку. Чистять взуття перед виходом на вулицю. А це не можна! Щоби крем добре просочився в шкіру і шви, потрібно близько пів дня. Тоді на взутті утворюється надійна захисна плівка. Якщо нанести крем перед виходом на вулицю, то він просто змиється з поверхні взуття, не принісши ніякої користі. Шкіряне лаковане взуття не призначене для носіння кожен день. Його не рекомендується носити в сиру погоду. Лак не переносить різких перепадів температури, від цього шкіра стане тьмяною і може потріскатися. Тому шануйте своє взуття, аби воно прослужило вам не один сезон, — підмітив пан Володимир.

tt-02-min.pngkorysni-porady.info_odyah-ta-vzuttya_yak-chistiti-vzuttya-z-shkri-v-domashnh-umovah_2.jpegobuv.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар