Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі — спалах сказу: гине худоба

П'ятниця, 13 грудня 2019 17:43
На Тернопільщині складається неблагополучна епідемічна ситуація зі сказом. Від смертельної недуги гине худоба.

За інформацією журналістів сайту «Тернополяни», в одному з домогосподарств села Рудка Кременецького району від цієї недуги загинуло дві корови з різницею у декілька днів.

— Щодо обох випадків було проведено епізоотичне розслідування. Фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії підтвердили захворювання тварин на сказ. Відтак трупи тварин утилізували, — інформують в ГУ Держпродспоживслужби в області.

Повідомляється, що тварини, які перебувають у цьому господарстві (2 голови ВРХ, один кінь, дві свині, один собака і чотири коти) та контактні тварини із інших господарств (11 голів ВРХ, 4 коней, 1 собака, 4 коти), вакциновано проти сказу. В дворі та в господарських будівлях проведено вимушену дезінфекцію хлорним вапном.

— Крім того, було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременецькій РДА, та відкрито неблагополучний пункт щодо сказу ВРХ. Було затверджено план заходів щодо ліквідації даного захворювання, — додають фахівці ГУ Держпродспоживслужби в області.

Додати коментар