Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині історія про жорстоке вбивство цуценяти пенсіонеркою отримала несподівану кінцівку

П'ятниця, 01 листопада 2019 17:00
Допоки сусідів не було вдома, 74-річна жителька м. Кременець, що на Тернопільщині, взяла в руки сапу та скалічила до півсмерті двомісячне цуценя, яке напередодні граючись ганяло її курей. Такою була помста літньої жінки тварині за переполох, що песик навів на її свійську птицю.

Інцидент мав місце ще в липні цього року. Тоді скавчання собаки, яке баба відв’язала та викинула на узбіччя почув інший сусід, який і розповів господарям про усе, що відбувалось у них на подвір’ї. Песика негайно відвезли до ветеринара, у нього була розтрощена щелепа та інші численні травми, які не давали надії на життя. Тварину приспали, а на його мучительку написали заяву у поліцію за фактом жорстокого поводження з тваринами. Санкція статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Але не у випадку з пенсіонеркою.

Літня жінка відбулася «смішним» штрафом у 510 гривень (30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). У районному суді отримали документ-угоду про визнання винуватості, укладену між  прокурором Кременецької місцевої прокуратури та обвинуваченою. В ньому остання визнає вину у повному обсязі та щиро розкаюється. Відтак сторони угоди дійшли згоди щодо призначення покарання у вигляді штрафу.

Тож в оголошеному обвинувальному вироку, який нещодавно озвучили суді, йшлося про півтисячі гривень штрафу… за смерть невинної тварини. Пенсіонерка погодилась його сплатити, заперечень не мала, мовляв, була неправа і розуміє свою провину. Та чи не занадто гуманний на Кременеччині суд?

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Stas 01.11.2019, 17:41
74 роки?
Більш ніж гуманній, навіть штраф лишній.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ