Читайте нас в соціальних мережах

Чому у тернополян досі холодні батареї?

Четвер, 31 жовтня 2019 15:37
У соцмережі «Фейсбук» люди масово повідомляють про холод у їхніх оселях, хоч опалювальний сезон у Тернополі почався ще 28 жовтня.

Зокрема, опалення досі не увімкнули в окремих будинках на вулицях Київська, Морозенка, Довженка, Галицька, Злуки, Савури, Героїв Крут, Протасевича тощо.

Найперше опалення ввімкнули у закладах охорони здоров’я, дошкільних навчальних закладах, згодом — у школах, оселях містян та інших категорій споживачів.

Втім, в управлінні ЖКГ, благоустрою та екології запевняють — загалом на технологічний запуск систем передбачено 72 години, тобто на налагодужвальні роботи потрібно не менше трьох діб. Комунальники кажуть, що основна проблема, з якою вже традиційно стикаються вони під час запуску опалення — це заповітрення батарей та відсутність мешканців у квартирах, де потрібно цю проблему усунути.

Тож фахівці КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» закликають мешканців міста відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, заповітренні труб у будинках. Адже часто через небажання віддчинити двері чи відсутність господарів, затримка увімкнення опалення відбудеться у всій багатоповерхівці.

— Просимо із розумінням ставитися до процесу подачі опалення, адже він вимагає затрат часу і не може бути одномоментним для всіх будинків. За функціонування усіх внутрішньобудинкових мереж відповідають обслуговуючі підприємства, тому у випадку виникнення будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді міста, тернополянам слід звертатися до відповідного обслуговуючого підприємства. У неробочий час та у вихідні дні споживачі можуть звертатися до аварійно-диспетчерських служб, — повідомляють у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ