Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині молодики у парку побили студентів за те, що ті співали

Вівторок, 22 жовтня 2019 16:53
На Тернопіллі невідомі молодики напали ввечері на студентів у парку, коли ті співали україномовних пісень. Усе сталося настільки швидко, що очевидці навіть не встигли викликати на місце події поліцію.

Зловмисники швидко втекли з місця події.

Про неприємний інцидент написала у соцмережі «Фейсбук» Марія Мазовіта. Трапилось це ще на минулому тижні, 17 жовтня у місті Кременець.

Публікуємо текст допису спільноти «Типовий Кременець» «мовою оригіналу» (без змін, виправлень та скорочень):

"Кременець маленьке, тихе, спокійне місто але…Не все тут так просто як ви думаєте…. Якщо ви не розумієте, поясню чому: “Я навчалася в місті Кременець, і зараз працюю тут, мені подобається це місто, я хочу тут залишитись жити. Але не все так гарно в нашому місті як всі думають.

Вчора був великий день для КОГПА, всі студенти св’яткували 200-річчя навчального закладу. І для мене це також свято, адже я там навчалася, і всі мої друзі теж зараз там навчаються. Ми вирішили піти в парк і поспівати пісні. Згодом до нас приєдналися і інші люди. Ми нікому не заважали але…. є одне велике але…..

На моїх друзів в 21.00 напала шайка молодих людей. Я стала свідком цієї бійки. Все сталось несподівано. Мої друзі були побиті а вони втекли так само швидко як появилися. Ніхто не встиг навіть викликати поліцію. Оскільки нападники скрились з місця подій.

Хоча ми і раніше збирались великими компаніями в парку, і ніколи такого не бувало. Ми не порушували права інших громадян. Якщо і співали пісні то це були пісні україномовного змісту. І це було в межах норми.

Можливо ця шайка просто вирішила показати свої права? Але студенти теж люди. І парк громадське місце. В нас є права і обов’язки які ми повинні виконувати. І ми не порушили прав інших громадян.

Я хочу щоб Україна стала мирною країною не тільки на сході, а й на заході. Ми всі одна велика сім’я яка має триматися разом. А ви як вважаєте?", — пише Марія Мазовіта.

У коментарях під дописом люди пишуть, що такі випадки й справді непоодинокі, тому правоохоронці повинні знати про це. Крім того, місцевій владі рекомендують навести лад із громадським порядком та купити декілька додаткових камер відеоспостереження для виявлення таких «героїв» та попередження інших злочинів.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ