Відповідь на це запитання дали у Центрі громадського здоров’я з нагоди Всесвітнього дня здорового харчування, який відзначається сьогодні.
— Здорове харчування - це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Щоденний вибір корисних продуктів харчування, бережливе ставлення до резервів власного організму, активний спосіб життя допоможуть покращити власне здоров’я та присвятити життя улюбленій справі, — кажуть у ЦГЗ.
Щоб змінити свій раціон та покращити самопочуття, медики рекомендують дотримуватись семи простих правил:
- додавати у щоденний раціон салати (із сирих різнокольорових овочів);
- використовувати оливкову олію для приготування їжі;
- включити до раціону здорові перекуси із сухофруктів, горіхів, яблук, ягід;
- снідати;
- їсти 4-5 разів на день плюс 2 перекуси, їсти повільно, ретельно пережовуючи;
- їсти бажано в один і той самий час, але не пізніше ніж за три години до сну;
- замінити інгредієнти страв на менш калорійні — майонез на йогурт, цукор на мед, цукерки на сухофрукти тощо.