Фахівцями ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України" проведено епідеміологічне розслідування, організований необхідний комплекс протиепідемічних заходів щодо локалізації та ліквідації вогнища інфекційного захворювання.
З метою встановлення джерела, ймовірних факторів передачі інфекції, причин та обставин, що сприяли виникненню інфекційних захворювань, здійснено відбір матеріалу для лабораторного дослідження. Організовано відбір залишків харчових продуктів у домашніх вогнищах за місцем проживання потерпілих та контактних осіб.
Виявлено ДНК (дезоксирибонуклеїнову кислоту) сальмонели із матеріалу від хворих. Виділення сальмонел свідчать, що фактором передачі є харчові продукти. Масштаби спалаху, кількість постраждалих, важкість клінічного перебігу підтверджують наявність масивної інфікуючої дози збудника, що дає підстави вважати причиною забруднення готових страв - сировину (найбільш ймовірно - сире м'ясо курей).
Лабораторні дослідження відібраних взірців харчових продуктів - тривають.