Читайте нас в соціальних мережах

У Бучачі поліція «не бачить» незаконну заправку ексубозівця Шеремета та чинного високопосадовця Джиджори, - громадський активіст (відео)

П'ятниця, 20 вересня 2019 13:36
Самовільна автозаправка, яка наражає мешканців на небезпеку, діє в місці Бучач на Тернопільщині, а  власник «нелегалки» – тернопільський бізнесмен, чинний депутат Бучацької міської ради від «Радикальної партії» Петро Шеремета.

Про це повідомив бучацький громадський активіст Роман Довбенко. Попередньо активісту про роботу незаконної автозаправки повідомили місцеві жителі. Відповідно, бучачанин зреагував на повідомлення – прибув на місце самочинного приміщення й зателефонував правоохоронцям. Активіст на місці знаходження об’єкта-порушника постійно спостерігав за роботою поліції. Побачив, як правоохоронці обгородили приміщення та певний час працювали там.

—  Викликав працівників поліції, а також зареєстрував повідомлення на лініїю Міністерства надзвичайних ситуацій. В нас наступне порушення – в місті Бучач високопосадовці незаконно утримують велику кількість дизельного палива близько до будівлі. Тим самим порушують будівельні та екологічні норми, наражаючи на небезпеку місцевих жителів. Цього разу правоохоронці прибули на виклик та проводять слідчо-оперативні дії. Зокрема, обгородили попереджувальною стрічкою незаконну заправку. Керівник управління внутрішньої безпеки Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Василь Джиджора – рідний брат (з іншим прізвищем) пана Петра Шеремети, на території якого знаходиться заправка. Не знаю, чи поліція цього разу виявить справедливість, щоби притягнути винних до відповідальності. Чи покарають, час покаже.  Тільки більше тут не буде незаконної дизельної заправки – це обіцяю всім, —  наголосив Роман Довбенко у прямому ефірі.

Активіст зазначив, що заправка встановлена з порушенням всіх норм безпеки і з відсутністю будь-якої дозвільної документації. Якщо до роботи кожної легальної заправки висувається низка вимог, то в заправках-«нелегалках» АГЗП не поспішають виконувати ці приписи, ризикуючи життями людей – як працівників АЗС, так і місцевих жителів.

—  До речі, не знав я, що в Шеремети Петра Петровича тут знаходиться незаконна дизельна заправка. Саме завдяки небайдужим підписникам отримав інформацію про самовільну споруду. Саме небайдужі мешканці і привели мене та показали, де знаходиться самочинна заправка. Відповідно, я зреагував на порушення, — наголосив активіст, додавши. А про те, що цю автозаправну станцію «кришує» Василь Джиджора, відомо багатьом місцевим, а також працівникам Бучацького відділення поліції. Чи пов'язаний із цією справою начальник ГУ НП Тернопільщини Олександр Богомол, мені не відомо. Тільки я вважаю, що він в курсі щодо діяльності цього та інших протизаконних об’єктів. Припускаю, що це – не перше незаконне приміщення, яке знаходиться в підпорядкуванні Шеремети на Тернопільщині.  

Пан Роман додав, що чимало посадових осіб в районі знають про «нелегалку», однак під час службових перевірок не поспішають накладати санкції на об’єкти-порушники.  

—  Зауважу, що головна  держінспекторка з нагляду у сфері пожежної безпеки в Бучацькому районі Оксана Головецька – перша особа, яка знає про встановлення незаконної автозаправки. Тож як ця пані приїде на виклик?! Всі магазини, склади та офіси ця жінка перевіряє. Натомість допустила існування тут об’єкта без дозвільних документів. Інспекторка перевіряє різні приміщення та штрафує навіть за відсутність вогнегасника, однак тут не робить жодних кроків. Не реагує, оскільки розуміє, хто є власником самочинної заправної станції, — іронічно підмітив громадський активіст.

Через деякий час Роман Довбенко спостерігав, що поліцейські зняли з об’єкта попереджувальну стрічку та почали поступово залишати місце незаконного зберігання дизелю. Відповідно, активіст, одночасно ведучи зйомку у прямому ефірі, під’їхав до слідчих та поцікавився їхньої роботою. Поставив запитання, чи було виявлено та зафіксовано факт наявності дизпалива. І що цікаво, поліцейська не могла відповісти щодо наявності дизеля. «Ми не можемо робити висновок, є там паливо, чи немає. Ми лише провели огляд. Під час подальших слідчих дій і буде з’ясовано, чи було там паливо», - заявили представники правоохоронних органів.

Також поліцейські наголосили, що не залишатимуться наніч для охорони об’єкта, оскільки повинні їхати в райвідділ. Натомість Роману Довбенку нічого не залишалося, як залишитися на місці події та зробити ще декілька дзвінків на лінію 102 (повідомити про бездіяльність поліції).

Активісту довелося протягом ночі бути біля приміщення (де, за повідомленням, знаходиться незаконна заправка), оскільки за відсутності контролю над об’єктом, незаконне паливо вночі могли вивезти. Про деталі справи повідомимо згодом.

Посилання на відео прямого ефіру.  

Посилання на відео прямого ефіру.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ