Читайте нас в соціальних мережах

Розбив скляну пляшку і вдарив нею потерпілого по шиї: на Тернопільщині оголосили вирок вбивці

Неділя, 08 вересня 2019 14:40
На Тернопіллі обвинуваченому в умисному вбивстві підсудному оголосили вирок, заслухавши апеляційну скаргу. Суд не підтримав сторону захист та визнав чоловіка винним у спричиненні смерті потерпілого.

Його засудили його до семи з половиною років позбавлення волі.

Трагедія трапилась ще увечері 24 липня 2018 року у місті Почаїв. Перебуваючи у парку ім. Б. Хмельницького між обвинуваченим і потерпілим, які були в стані алкогольного сп’яніння виник конфлікт, в результаті якого почалася шарпанина. Тоді підсудний з метою відплати за неправомірні дії суперника розбив скляну пляшку та вдарив нею по шиї опоненту, спричинивши смерть останнього.

5 квітня 2019 року Збаразький районний суд визнав підсудного винним за за ч.1 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті людині (вбивство). Не погодившись із вироком суду першої інстанції, захисник обвинуваченого подала апеляційну скаргу, в якій просила вирок суду скасувати, а справу направити на новий розгляд у суді першої інстанції. Прокурор в апеляційній скарзі просив вирок місцевого суду змінити через неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність.

Заслухавши суддю-доповідача, думку прокурора, доводи обвинуваченого та його захисника, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційна скарга захисника обвинуваченого задоволенню не підлягає, оскільки наведені в ній доводи невинуватості Андрія Б. не знайшли свого підтвердження в ході судового розгляду.

— Разом із тим, апеляційну скаргу прокурора слід задовольнити з таким підстав. Вироком Кременецького районного суду від 17 серпня 2018 року Андрія Б. визнано винним за ч.2 ст. 186, ч. 1 ст. 296 та на підставі ст. 75 звільнено від відбування покаранням із застосуванням дворічного іспитового строку. 24 липня 2018 р. ним скоєно новий злочин (за ч.1 ст. 115 КС України) та вироком Збаразького районного суду від 5 квітня 2019 року засуджено до реального покарання. Відповідно до роз’яснень постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.2003 року «Про практику призначення судами кримінальних покарань», у даному випадку принципу поглинення, часткового чи повного складання призначених покарань не допускається, а кожний вирок виконується самостійно, — зазначають в Апеляційному суді Тернопільської області.

Відповідно до роз’яснень представників Феміди, Андрія Б. слід вважати засудженим за ч.1 ст.115 КК України до 7 років 6 місяців позбавлення волі. Ухвала Тернопільського апеляційного суду вже набрала законної сили, однак сторона захисту ще має право оскаржити її у суді касаційної інстанції.

Додати коментар