Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі люди збирають підписи за звільнення міста від набридливої реклами

Неділя, 08 вересня 2019 16:38
Мешканцям мальовничого міста Кременець, що на Тернопільщині, уривається терпець. Людям вже не сила дивитися на те, в що тутешні підприємці перетворюють історичну частину районного центру.

Зокрема, кременчан дратує зовнішня реклама, якою «заліплене» місто. Мовляв, це відлякує туристів та й у місцевих викликає лише агресію.

Тож на сайті Кременецької міської ради запестувати електронну петицію із вимогою прибрати зовнішню рекламу з фасадів будинків в історичній частині міста.

За словами автора ініціативи, зовнішня реклама заборонена Кременецькою міськрадою, згідно з пунктом 8.3 «Правил благоустрою» ще у 2017 році. Однак на ділі все виглядає інакше — заборони ніби й не існує.

«Кількість рекламних банерів в центральній частині міста зашкалює – фасади історичних будівель (і не тільки історичних) обліплені зовнішньою рекламою сумнівного дизайну. Це псує не лише загальне враження про місто у тих, хто його відвідує, а й робить менш стерпним перебування у ньому для його жителів, не кажучи вже про те, що монтаж банерів пошкоджує історичні будівлі, які і без того переважно в незадовільному стані.

Вважаю, що така практика – застаріла і нерозумна у 2019, оскільки в арсеналі пересічного містянина присутні набагато менш інвазивні методи поширення інформації про товари та послуги. Зовнішня реклама в надмірних кількостях – вершина несмаку, позбудьмось цього», – закликає у своїй петиції пан Владислав.

Для того, аби Кременецька міськрада прийняла рішення з даного питання потрібно зібрати щонайменше 200 голосів «за». Поки ж петицію підписали 42 людини. Збір підписів триватиме ще 89 днів. Підтримати ініціативу можна ТУТ

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ