Читайте нас в соціальних мережах

Лікарняний зі зручностями: тернопільському поліцейському не довелося повертатися з Польщі, щоб отримати додаткову відпустку

П'ятниця, 06 вересня 2019 18:30
На заробітках в Польщі житель Тернопільщини впізнав працівника відділу моніторингу Управління патрульної поліції в Тернопільській області Ямборко Тараса.

Найцікавіше те, що патрульний перебував там у час лікарняного, який дивним чином оформили за його відсутності. Окрім цього, з’ясувалося, що чоловік перетнув кордон ще й за 6 днів до офіційно дозволеної відпустки.

Про це повідомили активісти ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля», які вирішили розібратися у справі.

– Ні для кого не є таємницею, що працівники ГУНП в Тернопільській області (Поліція Тернопільської області), працівники управління Патрульна поліція Тернопільської області, а також ветерани УМВС обслуговуються Державною установою «Територіальне медичне об`єднання МВС України в Тернопільській області». Якщо дуже потрібно, то медики цієї установи можуть і фіктивну довідку підробити. Як виявилось, навіть без участі «хворого поліцейського», а можуть і перевірити стан здоров`я з виїздом за кордон! А безпосереднім керівникам Дмитру Домсу та Богдану Шевчуку зовсім не цікаво, куди подівся підлеглий,  чому він 6 днів не відвідує роботу, але отримав заробітну плату!– повідомили активісти «Скелі».

Як з’ясувалося, ще 24 липня Тарас Ямборко перетнув кордон, а 1 серпня лікарі державної установи «Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області» видали на ім’я патрульного лікарняний. Та цікавим є той факт, що в цей час чоловік перебував в Польщі. Окрім того, виходить, що з 24 липня до 1 серпня правоохоронця теж не було на робочому місці.

Голова ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об'єщик, каже, цей випадок є ганебним, а до створення липового лікарняного залучена не одна людина.

Нам вдалося з’ясувати, що працівник моніторингу УПП в Тернопільській області перетнув кордон 24 липня. Шість днів він просто не приходив на роботу. Цікаво, що з 1 до 15 серпня йому дивним чином оформили лікарняний, а вже з 15 числа продовжили офіційну відпустку на 30 днів. В Польщі правоохоронця впізнав житель Тернопільщини. У патрульній поліції нам сказали, що лікарняний принесла його дружина. Він перетнув кордон ще 24 липня, а до того міг взагалі тиждень на роботу не ходити. Постає питання: як йому за ці дні нарахували заробітну плату?!  Як медичний заклад міг видати довідку про лікарняний за відсутності людини? Його ж ніхто не оглядав? Сумно, бо не таку поліцію ми хотіли бачити. Це – не простий патрульний чи шахрай. Мова йде про правоохоронця, який має контролювати роботу інших поліцейських. До цієї шахрайської схеми причетний, по перше, працівник моніторингу; по-друге, медичний заклад; по-третє, людина, яка замість нього цей рапорт написала; по-четверте, патрульна поліція, яка лікарняний прийняла, – обурився Андрій Об'єщик.

У патрульній поліції кажуть, про такий випадок дізналися зі слів активістів. Наразі правоохоронці розпочали розслідування.

Про такий факт нам відомо. Розповіли активісти. Наразі ініційовано службове розслідування. Про його результати повідомимо згодом,– прокоментувала  речниця управління патрульної поліції області Катерина Басалига.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Іван 06.09.2019, 23:32
Перш за все стидно за нашу державу, яка змушує поліцейських їздити на заробітки !
Скарга

Додати коментар