Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина запрошує на фестиваль борщу та вишиванки

П'ятниця, 06 вересня 2019 08:40
Цього тижня на Тернопільщині пройде традиційний фестиваль борщу «Борщ’їв» та 12-ий Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка».

Обидві імпрези відбуватимуться 8 вересня у місті Борщів.

На шанувальників унікальної вишивки, якою славиться цей регіон, чекає семінар-лекція «Збереження борщівської народної сорочки у етнокультурному просторі України» та презентація книги «Борщівська народна сорочка: експедиційні матеріали та приватні колекції»,

Кращі зразки вишивки можна буде побачити на виставці «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею та на виставці вишиванок сіл району, об’єднаних територіальних громад «Вишиванка, мов пісня, з далеких століть».

Також цього дня можна буде переглянути документальний фільм «Борщівська сорочка. Коріння сили», та взяти участь у майстер-класі з вивчення стародавніх пісень та танців, які побутують на Борщівщині.

О 13 годині фестиваль борщу «Борщ’їв» запросить на майстер-клас з приготування цієї найціональної страви та на частування борщем, приготованим сільськими господинями.

О 14.30 стартує етнографічний проект «Борщівська скриня», а о 16 – фольклорно-мистецьке дійство «Борщівське чорне вишиття – оберіг мого життя» за участю обрядово – фольклорних, хорових, хореографічних, інструментальних колективів, окремих виконавців, солістів – вокалістів району та області. Концертна програма за участю гостей фестивалю: Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія» м. Івано-Франківськ, ансамблю української пісні «Гуляй душа» м. Київ, гурту «Гардамани» та Заслуженого артиста України Володимира Пушкара м.Івано-Франківськ, народного аматорського ансамблю танцю «Любисток» Теребовлянського коледжу культури і мистецтв.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ