Читайте нас в соціальних мережах

Остаточне рішення ще попереду: Тернопільська міськрада апелювала у Львові для повернення контролю над приміщенням під аптеку №78 (відео)

Четвер, 05 вересня 2019 19:52
Два місяці тому, 4 липня найстаріша аптека Тернополя – №78 у Господарському суді міста відстояла своє право не бути виселеною з приміщення на Руській, 23. Тільки міськрада не змирилася із втратою території площею 634,3 кв. м., на якій розміщується славнозвісний аптечний заклад – подала апеляцію до суду Львова про перегляд справи за липень.

Згідно з рішенням господарського суду Тернопільської області за головування судді Надії Бурди по справі № 921/105/19, скасовувалося право власності ТМР на приміщення на вулиці Руська, 23. Бо ж міськрада, керуючись правом на володіння територією, ще з жовтня 2017 року намагалася виселити аптеку №78. І посилалася ТМР на те, що договір оренди приміщення з обласною аптекою закінчився ще 31 грудня 2016 року.

А продовжувати оренду території під аптечний заклад власники приміщення не поспішали, підшукавши тим часом нового орендаря – приватного підприємця Сергія Пушкаря. Хоч керівництво аптеки зверталося в обласну раду з клопотанням про продовження договору оренди, 11 липня 2018-го року виконком Тернопільської міської ради прийняв рішення про надання Пушкарю незвільнених приміщень.

Оскільки аптека №78, як важливий заклад охорони здоров'я в Тернополі, вважала новий договір на оренду незаконним, тому не поспішала з’їжджати. Відтоді почалося активне виселення закладу: перша спроба – 8 лютого, друга – 19 лютого. Лише 4 липня суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог Тернопільської облради та визнав за нею право власності на територію. Тож міськрада вже не може розпоряджатися приміщенням, в тому числі й передавати комусь в оренду.

Тільки керівництву аптеки ще рано полегшено зітхати, оскільки Тернопільська міська рада скористалася правом оскарження рішення. Отож сьогодні, 5 вересня близько 12:00 у приміщені західного апеляційного господарського суду у Львові відбувся перегляд справи № 921/105/19. На судовому засіданні були присутні представники комунального підприємства Тернопільської обласної ради "Тернопільська обласна аптека № 78", а також представники виконавчого комітету Тернопільської міської ради.  

Під час слухання суддю вкрай здивувало те, що виконком міськради передав в оренду приміщення на Руській іншій особі, хоч територія ще не була звільнена колишніми орендаторами. На суді також було зауважено, що повноваження Сергія Пушкаря, як нового орендаря, не можуть бути чинними, оскільки відсутній акт приймання-передачі приміщення підприємцю. Саме цей акт є основним документом, що підтверджує факт передачі майна в оренду і початок строку оренди (ст. 795 Цивільного кодексу). Його оформлення свідчить про закінчення строку попередньої оренди. Суддя також не зміг ознайомитися з рішенням виконкому Тернопільської міськради про передачу площі 634,3 кв. м. новому орендарю.

На суді виступила і сторона відповідача – в. о. директорки аптеки №78 Ольга Жеруха, яка заявила, що приміщення на Руській, 23 з 1959 року використовується під аптечний заклад.

Оскільки сторони позивача долучили до апеляційної скарги не всі документи, до того ж не всі обставини справи було належно з’ясовано, суд не міг прийняти остаточне рішення. В підсумку західний апеляційний суд Львова переніс розгляд апеляції на 26 вересня 2019 року.

IMG_8177.JPGIMG_8176.JPG

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ