Читайте нас в соціальних мережах

На дерев’яних коника, машинку чи візочок тернополянина так і хочеться посадити свою дитину (фото)

П'ятниця, 09 серпня 2019 12:55
З екологічно чистого матеріалу – дерева тернополянин Андрій Буляк створює іграшки для дітей, які чарують насамперед міцністю, зручністю та привабливістю.

Завдяки оригінальному дизайну вироби умільця естетично привабливі, що так і кортить посадити свою дитину за біленького коника чи жовтого візочка. А колористику для своїх іграшок майстер обирає ніжну, світлу. Тож витвори талановитого тернополянина приваблюють не тільки на дотик, але й на зір.

Як розповів пан Андрій, оскільки його вироби розраховані для маленьких дітей, він не застосовує у виготовленні іграшок шкідливі для здоров'я матеріали, такі як фарба і лак. Для умільця так само важливо, щоб форма виробів не приносила шкоди, не складалася з дрібних деталей і не мала колючих елементів.

—  Колись закінчив Тернопільський техуніверситет Пулюя, де навчався за фахом «програміст». Так склалося, що більше до душі лежала творчість, тож у певний момент свого життя переключився на виготовлення еко-іграшок. Заснував свою майстерню «Есо wood». Бо захотілося працювати не на когось, а самостійно котролювати процес, робити щось приємне для себе та інших. У мене є донечка, тож перші дерев’яні витвори були для неї. Потім помітив, що люди цікавляться еко-вробами, охоче замовляють для своїх діток, тож почав працювати і для клієнтів. Приємно, що люди вибирають якість замість пластику, адже іграшки з дерева мають чимало переваг. Насамперед це відсутність шкідливих матеріалів. Іграшки без запаху, тож на них можна садити навіть немовлят. А вироби свої покриваю тільки акриловими фарбами, які не смердять та не мають у складі агресивних компонентів. Також важливо, що іграшки ці надійні – не мають підступних гострих деталей, які можуть відламатися чи уколоти дитинку. Дитячі дерев’яні забавки приємні на дотик, адже дерево — це твердий, але гладкий і теплий матеріал, — поділився Андрій Буляк.

Чоловік додав, що аби зробити іграшку з дерева у формі тварин чи якогось транспорту, потрібно насамперед почати з креслення.

—  Спочатку на комп’ютері у спеціальній програмі створюю шаблон майбутнього виробу. Уважно оглядаю креслення, відкоректовую деталі, після чого можна приступати до основної роботи – стругання дерева, прибирання будь-яких нерівностей та задирок, скріплення додаткових деталей, фарбування. Виготовляю іграшки не тільки у формі коників, алей возиків, стільчиків і навіть машинок. Все залежить від бажання замовника. Щоби роботи милували очі дітей, можу прикрасити рукотвори зірочками, кружечками. Приємно, що мої вироби замовляють не тільки на Тернопільщині, але й за кордоном, —  підмітив пан Андрій.

Умілець додав, що дерево має властивість вбирати в себе енергетику господаря. Тому щоб його роботи були приємними новим власникам, робить іграшки з любов’ю та старанністю.

75689302gtjdks.jpg

-2386.jpg

6786905fg.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ