Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі без довідки про щеплення від кору в освітні заклади не прийматимуть (відео)

Вівторок, 06 серпня 2019 18:30
Немає щеплення від кору — немає доступу до освіти. У Тернополі заборонили приймати на навчання дітей, учнів та студентів, які не матимуть довідок про щеплення від кору.

Відповідне рішення прийняли на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

За словами заступника головного лікаря з поліклінічної роботи ТМДКЛ Володимира Кучми, цьому передувала неблагополучна епідситуація щодо захворюваності на кір. Так, якщо у 2018-му році на кір у Тернополі захворіли 560 дітей, то вже у січні-березні 2019-го — 450, що у чотири рази більше, ніж у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Медики ж радять не зволікати і негайно робити щеплення дітям, аби вберегти їх від небезпечного захворювання, наслідки якого можуть стати летальними.

— При зарахуванні у ВНЗ та заклади профтехосвіти студентам необхідно буде теж пред’явити відповідну довідку, що засвідчує вакцинування проти кору. Також є вимога — з першого вересня 2019 дітей, які відвідують ДНЗ та ЗОШ, будуть допускати до навчання лише за умови наявності щеплення від кору, — зазначає Володимир Кучма.

Детальніше – у сюжеті «TV-4»:

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ