Читайте нас в соціальних мережах

5 змін, які очікують мешканців Тернопільщини вже у серпні

Неділя, 04 серпня 2019 16:27
Останній місяць літа принесе жителям Тернопілля здешевлення газу, а ось власників автомобілів з єврономерами почнуть штрафувати. Отож, чого очікувати від останнього місяця літа?

Ціни на газ: З 1 серпня Нафтогаз знижує ціну газу для населення на 5,5%. Вона становитиме 5568 гривень за тисячу кубометрів разом з ПДВ.

Ціни на пальне: З серпня запрацювала постанова про введення спецмита на імпорт дизеля і скрапленого газу з Росії. На дизельне пальне мито становитиме 3,75% вартості з 1 серпня по 1 жовтня та 4% з 1 жовтня, на скраплений газ, відповідно, – 1,75% та 3%. На практиці це означатиме, що дизель і скраплений газ можуть подорожчати на 10%.

Штрафи за "євробляхи": З 22 серпня в Україні почнуть штрафувати власників нерозмитнених авто на єврономерах. За прострочку від 10 до 20 діб – штраф 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень. Понад 30 діб – 170 тисяч або конфіскація таких авто.

Нацгвардія патрулюватиме громадський порядок: З 1 серпня патрулі Нацгвардії нестимуть пішу патрульну службу. Патрулюватимуть 5 днів на тиждень 6 годин з моменту виходу на маршрут. В таких патрулях буде задіяно близько 2 тисяч військовослужбовців. Такі патрулі нестимуть службу в місцях масового скупчення людей та в районах зі складною оперативною обстановкою.

Будівельні норми: З 1 серпня вступили в силу нові будівельні норми. В Україні тепер можна буде будувати торгові центри з будь-якою висотою приміщень. Крім того, в супермаркетах стане обов'язковою наявність безкоштовних туалетів для відвідувачів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ