Читайте нас в соціальних мережах

Скільки на ринках Тернополя коштуватимуть перші херсонські кавуни?

Середа, 19 червня 2019 18:09
Ще немає, але вже скоро: на тернопільських ринках незабаром з’являться перші соковиті «смугасті». Скільки ж коштуватимуть цьогоріч кавуни?

Микола Адамик на ринку торгує овочами і фруктами вже близько 15-ти років. Каже, що бізнес цей — своєрідна лотерея і ти не завжди у виграші. Однак, настільки «прикипів» до цього заняття, що вже не уявляє себе на якійсь іншій роботі.

— Працюємо усією сім’єю: я, дружина, двоє наших синів і навіть теща допомагає, — розповідає журналістам сайту "Тернополяни" пан Микола. — Попит на свіжі овочі та фрукти є завжди, люди вже більше хочуть чогось натурального, ніж ковбаси з магазину, чи йогурту з пакетика, тому і йдуть на ринок.

За його словами, полуниці на ринку вже от-от не стане, тож господиням, які хочуть на зиму заморозити ягоду, або заготовити варення чи компоти, варто поспішити. Натомість, приходить час улюбленого літнього урожаю мільйонів українців – кавунів та динь.

— Перші херсонські кавуни надійдуть у продаж наприкінці червня. Очікується, що врожай буде добрий. Щодо ціни, то тут має значення географічне питання: в більш віддалених від виробників регіонах кавуни коштуватимуть 15-20 грн/кг і 30-35 грн/кг дині, — прогнозує чоловік.

До слова, з урахуванням очікуваного перевиробництва, фермерам і перекупникам навряд чи вдасться підняти ціни на кавуни й дині вище торішніх. Тож чекаємо на свіжий врожай баштанних, які вже зовсім скоро надійдуть у продаж.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ