Читайте нас в соціальних мережах

Борщівські майстрині вишивають сорочку для українського політв'язня Балуха

Середа, 19 червня 2019 11:00
У Борщівському краєзнавчому музеї запрацювала жива майстерня з вишивання сорочки для українського політв’язня, кримчанина Володимира Балуха.

 

Ініціатором проекту виступила  ГО «Гільдія народних умільців «Перлина», яка співпрацює з музеєм. Кожен член «Гільдії» долучився матеріально до створення вишиванки, - повідомляють на сайті облради.

 

Завідувачки методичного сектора музею Наталія Николин розповіла, що відшиватимуть візерунки із борщівської давньої сорочки 1930-х років з колекції музею. Ця вишиванка належала активісту, патріоту, уродженцю краю Степану Фещуку.

26 червня сорочку перевезуть до Києва, щоб передати волонтерам, які перешлють її родині в’язня.

Зазначимо, Володимир Балух - український громадський активіст, фермер, після 2014 року залишився громадянином України, відмовившись від російського громадянства. Він відомий своєю проукраїнською позицією. Балух постійно піддавався тиску з боку співробітників окупаційних силових структур та місцевої окупаційної адміністрації, зокрема за вивішування прапора України на своєму будинку і за участь в проукраїнських акціях. Влада окупаційного Криму затримала Володимира Балуха у грудні 2018 року.

d496f5293ec1686ef379f21cc83cc45c

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ