Читайте нас в соціальних мережах

Вихователя літнього табору на Тернопільщині, який стріляв по дітях, «покарали» умовним терміном

Неділя, 26 травня 2019 17:30
У справі вихователя літнього оздоровчого вишкільно-патріотичного табору на Тернопільщині, який минулоріч стріляв по дітях з електропневматичного автомата, суд виніс вирок.

Дії обвинуваченого суд кваліфікував за ч. 1 ст. 127 ККУ як катування і своїм вироком позбавив його волі на п'ять років з трирічним іспитовим терміном. Крім того, із засудженого стягнуто 25 тисяч моральної шкоди на користь неповнолітнього, що становить 1/4 від заявленої в цивільному позові суми.

Нагадаємо, йдеться про інцидент, який трапився літом минулого року у селі Кутянка Шумського району, де фонд "Право на шанс" організував вишкіл для дітей учасників АТО та мешканців прифронтової зони. Вихователь дозволив собі застосовувати жорстокі та неприпустимі методи за порушення дисципліни.

У мережі Інтернет з’явилося відео, на якому очевидці зняли дії свого наставника.

В останні дні перебування в таборі один з підлітків попідпирав всі двері урнами для сміття, в результаті чого воно порозкидалося на території табору. Наступного дня під час ранкової зарядки вихователь (без педагогічної освіти - ред.), вирішив покарати бешкетника — наказав хлопчику бігти і вистрілив йому у спину з електропневматичного автомата, який призначений для тренувальної любительської стрільби пластиковими кульками. Від прямого влучення хлопчик скорчився від болю і заховався за будиночок. Однак вихователь наказав вийти з укриття і стати у стрій. А потім змусив присідати 500 разів.

«В ході виконання вправи він періодично стріляв у дитину, вимагаючи пришвидшити темп. Незважаючи на скарги підлітка про сильний фізичний біль та прохання припинити насильство, він командував не зупинятися. Хлопчик відчував себе приниженим, позаяк усе відбувалося на очах в інших дітей, котрі сміялися з того, що відбувається», — йдеться у матеріалах справи.

Під час засідання суду свою вину вихователь визнав лише частково, мовляв, потерпілий міг відмовитися від виконання завдання. Підсудний також запевняв, що такі постріли нібито не можуть завдавати сильного фізичного болю, адже він стріляв і по інших дітях в таборі, в тому числі, і по дівчатках. А стріляв, мовляв, не для того, щоб зробити дитині боляче, а для того, аби навчити їх ухилятись від куль.

 

 

за матеріалами "Експрес"

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ