Читайте нас в соціальних мережах

Спецкомісія встановила причину зсуву ґрунту на території скандального будівництва у Тернополі

П'ятниця, 03 травня 2019 15:31
У Тернополі спеціально створена на доручення мера міста комісія обстежила територію будівництва на вул. Миру, 4В, де 1 травня стався частковий зсув ґрунту у виритий котлован.

Люди та місцеві активісти звинувачували у цьому забудовників, мовляв, це їхня прогалина. Однак, комісія, в складі якої працювали представники Держекоінспекції, Державного архітектурно-будівельного контролю, відділу земельних ресурсів, проектанта, забудовника тощо була іншої думки.

— За результатами обстеження встановлено, що зсув ґрунту відбувся через стихійне явище у вигляді сильного дощу, — кажуть у міській раді Тернополя. — Комісією також з'ясовано, що загроз для прилеглих будинків немає.

Тамтешні мешканці ж переконують — на вул. Миру відтік води дуже поганий, тому усі дощові води і стеклись у виритий котлован. Лякає людей і зсув тротуару, який тягнеться аж дороги. По ньому ходити небезпечно.

— Оскільки там відбулося руйнування прилеглого тротуару, то забудовник зобов’язався його відремонтувати за власний кошт після настання сприятливих погодних умов, — додають у мерії і заспокоюють жителів «Дружби» – згідно з проектною документацією будівництво на зелених зонах поруч з об’єктом будівництва здійснюватися не буде.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ