Читайте нас в соціальних мережах

Відійшов у вічність відомий журналіст з Тернопільщини

Середа, 24 квітня 2019 10:00
22 квітня, на 69 році життя перестало битись серце відомого чортківчанина, знаного у нашому краї журналіста, громадського діяча, члена Національної спілки журналістів України Присяжного Богдана Дмитровича.

Богдан Присяжний народився 1 вересня 1950 року в селі Малі Чорнокінці, що на Чортківщині. Навчався у Чортківському медичному училищі, а потім у Львівському університеті за спеціальністю хімік-біолог, - повідомляють у Чортківській іській раді.

Чоловік встиг попрацювати і помічником санітарного лікаря, і лікарем-лаборантом, і хіміком, і інженером цивільної оборони та охорони праці. У 1995 році Богдан Дмитрович пробує себе а іншій, творчій стезі та стає позаштатним кореспондентом часопису «Досвітні вогні». З 2005 по 2006 – редактор чортківської газети «Ратуша». У 2008 році після реорганізації міських друкованих видань стає заступником редактора «Чортківського вісника», залучивши до цього видання понад 400 передплатників, а це третина всіх читачів газети. У «Чортківському віснику» працював до виходу на пенсію по інвалідності.

Перед початком російської окупації і до звільнення Лисичанська та Краматорська у березні-жовтні 2014 року співпрацював з добровольчим агітаційним відділом, створеним київськими і львівськими журналістами, який займався українською пропагандою на цих теренах. З 2017 року на добровольчих засадах підтримував роботу редакції «Чортківський вісник».

У 2018 році Богдана Присяжного нагородили Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом.

Богдан Дмитрович завжди був в епіцентрі подій, незважаючи на всі випробування долі. До останніх днів займав активну громадянську позицію, не раз допомагаючи працівникам Чортківської міської ради.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять…

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ