Читайте нас в соціальних мережах

Суд визнав незаконними ціни на проїзд у тернопільському транспорті

Середа, 17 квітня 2019 10:00
16 квітня відбулося судове засідання за позовом тернополянина Ростислава Небельського. Чоловік просив визнати протиправним та нечинним рішення від 30 жовтня 2018-ого у редакції від 15 листопада 2018-ого.

Апеляційний суд задовольнив скаргу тернополянина щодо тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя. Зазначимо, Ростислав Небельський - юрист. Подав до суду на виконком ТМР 1 листопада 2018-ого року. Чоловік хотів повернути тарифи, які діяли в місті до 30 жовтня 2018-ого року, тобто готівкою 5 грн у маршрутках та 4 грн у тролейбусах, пише "20 хвилин".

Засідання, яке відбувалося 31 січня, відтермінували, оскільки представник виконкому мав донести необхідні для розгляду справи документи. Продовжили розгляд справи 12 лютого. На останньому судовому засіданні суд не задовольнив позов. Чоловік подавав апеляцію. І виграв. 

"З моменту оголошення рішення суду тарифи незаконні, - каже Ростислав Небельський. - Якщо валідатори в громадському транспорті не переведуть в режим попередніх тарифів, тобто 4 і 5 гривень, то оплату можна не здійснювати. 17 квітня, вони всі мають бути переведені. На суді був начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський та представник виконкому міської ради. Я все зафіксував на відео. Якщо зараз хтось казатиме, що немає текстового варіанту рішення суду, а воно буде через днів десять, то є відео. А рішення вступає в силу з моменту оголошення".

У той же день на сайті міськради з'явилася інформація про те, що тарифи на проїзд у всьому громадському транспорті Тернополя (у маршрутках, тролейбусах та автобусах) станом на 17 квітня 2019 року та у всі наступні дні залишаються без змін.

Зокрема: у тролейбусах – 5 грн. при розрахунку «Карткою тернополянина» або проїзним квитком, 6 грн. – при розрахунку готівкою або банківською карткою. У маршрутках – 6 грн. при розрахунку «Карткою тернополянина» або проїзним квитком, 7 грн. – при розрахунку готівкою або банківською карткою. Учні та студенти далі їздитимуть за 50% вартості, а пільговики – безкоштовно.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Роман 07.06.2019, 09:07
Тобто роздрукувати рішення суду, і можна їздити безоплатно? Я так розумію, адже ціни є незаконними?
Скарга
0 #1 ЖК 20.04.2019, 16:07
Де-юре рішення суду вступає в силу з моменту оголошення, а де-факто міській раді плювати на закони, конституцію, вони собі живуть своїм життям.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ