Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі пенсії військових і силовиків зростуть вдвічі

Неділя, 14 квітня 2019 13:33
Представники силових органів та військовослужбовці Тернопільщини отримуватимуть вдвічі більшу пенсію. Це стане можливим внаслідок поетапного підвищення пенсійних виплат.

Про це під час години запитань до уряду заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

— У той час, коли підвищення для всіх громадян України внаслідок пенсійної реформи склало в середньому близько 500 гривень, було прийнято рішення уряду на початку 2018 року про поетапне підвищення пенсій військовослужбовцям й іншим представникам силових органів. Причому це підвищення у першому етапі з 1 січня 2018 року в середньому склало 1500 гривень, з 1 січня 2019 - понад 750 гривень додатково, і з 1 січня 2020 року ще на понад 750 гривень. Таким чином, пенсійне забезпечення поетапно повинно збільшити пенсії наших силовиків удвічі, - зазначив Рева.

Він також додав, що у питанні щодо підвищення пенсій цивільних осіб, про такі успіхи говорити рано, адже можливості Пенсійного фонду обмежені.

— Темпи зростання пенсій військовослужбовців значно вищі, ніж зростання пенсій цивільних осіб. Я розумію, що хотілося б більше, але більше можливо тільки тоді, коли є відповідні фінансові можливості. Уряд не страждає популізмом і всі свої дії корелює з тими можливостями державного бюджету і Пенсійного фонду, які є на сьогоднішній день, - підкреслив міністр.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ