Читайте нас в соціальних мережах

Коли на Тернопільщині зникнуть маршрутки?

Понеділок, 08 квітня 2019 17:39
У перспективі на Тернопільщині, як і по всій Україні, з часом маршрутки мають зникнути взагалі. Та от коли це станеться?

Відповідь на це питання дав міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з представниками автотранспортних компаній. З його слів, вже до 2030 року на автошляхах нашої країни залишаться лише «Неоплани» та їх аналоги – маршрутки ж мають повністю зникнути.

"Що стосується внутрішніх автобусних перевезень, ми змінили правила, відкрили ринок – і результат сьогодні перед вами. Це – автобуси, які вже працюють на рейсах і перевозять пасажирів. Це – не виставковий варіант. Це – новий транспорт для наших людей. Реформа працює! Ми навмисно зібрали конкурентів, щоб показати – ми не робили реформу під якусь одну компанію. Наш замовник – пасажир. До 2030 року на автошляхах України мають бути «Неоплани» або їх аналоги – ніяких маршруток!" - зазначив Омелян.

Тож, якщо вірити прогнозам міністра, то краянам недовго залишилося їздити на обдертих маршрутках, які абсолютно не пристосовані до перевезень на дальні дистанції. Чи означає це, що зникнуть вони й з доріг обласного центру? У мерії запевняють, що вже працюють над вирішенням цієї проблеми і зовсім скоро тернополян возитимуть сучасні та великі автобуси.

До слова, вже зараз у кількох містах України тестуються електробуси. Крім того, в країні планують налагодити виробництво власного електротранспорту.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ