Читайте нас в соціальних мережах

З аптек на Тернопільщині через смерть пацієнта зникнуть ліки від хвороб серця та судин

Четвер, 04 квітня 2019 18:07
В аптеках Тернопільщини з продажу вилучать препарат "Метонат". Причиною цьому є летальний випадок при його застосуванні.

Рішення про заборону Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками прийняло у середу, 3 квітня.

Мова йде про препарат "Метонат", розчин для ін'єкцій, 100 мг/мл по 5 мл в ампулах; по 5 ампул в блістері односторонньому, по 2 блістери у пачці картонній серії 81338022. Виробником ліків є ПрАТ "Лекхім — Харків", Україна.

Заборона є тимчасовою і встановили її після інформації від ДП "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України", де повідомили про смерть пацієнта, якому вводили серію 81338022 лікарського засобу "Метонат".

Довідка: "Метонат" застосовують у комплексній терапії при: захворювань серця та судинної системи: стабільна стенокардія навантаження, хронічна серцева недостатність (NYHA І-ІІІ функціональний клас), кардіоміопатія, функціональні порушення діяльності серця та судинної системи; гострих та хронічних ішемічних порушеннях мозкового кровообігу; зниженої працездатності, фізичного та психоемоційного перенапруження; у період одужання після цереброваскулярних порушень, травм голови та енцефаліту.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ