Читайте нас в соціальних мережах

Які загрози можуть чекати мешканців Тернопілля під час виборів?

П'ятниця, 29 березня 2019 18:22
Які небезпечні порушення можуть виникнути в день виборів на Тернопіллі, розповів керівник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.

Головний поліцейський проаналізував можливі правопорушення, зважаючи на неприпустимі ситуації, що виникали в попередні роки в області.

Було, що агресивні люди проявляли хуліганські дії. Зокрема, це були особи, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Навіть було, що в окремих дільницях били вікна, а також виникала бійка між людьми. Особливо такі неприємні випадки траплялися під вечір. Якщо взяти неділю, то в першій половині дня люди в основному – в релігійних об’єктах. Ми стараємося зробити все, аби попередити виникнення цих неприємних ситуацій та мінімізацію їх наслідків. Розраховуємо в допомозі на небайдужих активних людей та органи місцевого самоврядування, з якими попередньо поспілкуються поліцейські. У випадку загрози потрібно телефонувати в чергову частину. Також поліцейський може звернутися по допомогу до місцевої активної еліти, — застеріг пан Олександр.

Головний поліцейський додав, що в день виборів можуть виникати ситуації, більш небезпечні, ніж хуліганство.

—  Інша загроза – можливість замінування дільниці. На попередніх виборах ми мали неприємні випадки. Для того, аби зрозуміти, наскільки безпечними є дільниці, перед виборами кожен поліцейський обстежує свою територію. Якщо той виявить небезпечні, підозрілі предмети, він може викликати технічну групу для обстеження. Також повідомляє про випадок голову виборчої комісії, де останній вирішує, призупиняти голосування чи ні. Ми також розуміємо, що можуть виникати і природні катаклізми (наприклад вимкнення світла), які будуть вирішувати, залежно від ситуації, — повідомив Олександр Богомол.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ