Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянин, який через халатність медиків втратив сина, тепер контролюватиме цю сферу

Середа, 27 березня 2019 16:17
Очільник Тернопільської ОДА призначив собі радника, який займатиметься громадським контролем за якістю надання медичних послуг. Ним став Володимир Кулак — тернополянин, який у червні 2017 року через лікарську помилку втратив 12-річного сина.

Нагадаємо, тоді дитина померла від завороту тонкого кишечника. Діагностували його медики Жидачівської лікарні на Львівщині не зразу, що й призвело в подальшому до смерті школяра. З тих пір вбитий горем батько шукає правди у судах, добиваючись справедливого покарання для тих, хто допустив це.

Так, у грудні 2018 року двом медикам оголосили про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 140 КК “Неналежне виконання професійних обов’язків”. Зараз же справа перебуває у суді - перше засідання відбудеться вже завтра, 28 березня.

Про своє нове призначення Володимир Кулак написав на сторінці в мережі «Фейсбук».

«Можете привітати радника голови ОДА. Медицина стосується кожного з нас! Відповідальне людяне ставлення лікаря до пацієнта, і буде повага в ставленні пацієнта до лікаря, лікар це еліта, він постійно має вчитися, не зупинятися в своєму розвитку отримавши диплом у 69 році! Приємно що якісні зміни в країні та медицині відбуваються, ще не рай, але ми на початку шляху, приємно що мене почули!», — йдеться у дописі.

Контроль за якістю надання медичних послуг на Тернопіллі пан Володимир здійснюватиме в якості радника Степана Барни на громадських засадах. Цьому призначенню тернополянин неабияк радий, адже переконаний — працівники медичної сфери повинні відповідально ставитися до роботи, обов’язків. І стосується це не лише лікарів, але й медсестер та санітарок, халатність яких нерідко коштує здоров’я, а то і життя пацієнтам.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ