Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільським ласунам лососів: що приховано за яскраво-оранжевим м’ясом рибин?

Четвер, 13 вересня 2018 15:32
Тернополяни, які полюбляють купувати лосось, повинні знати, що у міських магазинах та супермаркетах не завжди можна натрапити на якісну рибу цього виду.

Лосось - риба, яка завоювала популярність через наявність у її складі Омега-3 жирних кислот. Недавні дослідження показали, що лосось містить біоактивні пептиди, які контролюють запальні процеси в травному тракті.

Тільки тернополяни, які купують цю рибу в магазині та очікують отримати від неї багато користі, можуть навпаки зашкодити своєму здоров’ю. За словами експертки з екологічного та соціального розвитку Клавдії Тератай, багато лососів, які вирощують фермери, не є здоровими.

—  На сьогодні у світі окрім деяких інших природніх ресурсів, не вистачає і риби. Аби вирішити проблему та задовольнити потребу населення в цьому продукті, люди почали створювати фермерські господарства з вирощування риби. Тільки умови утримання цих рибок порушуються, адже водні мешканці змушені перебувати у дуже тісному просторі. Рибки можуть захворіти і щоб живі істоти краще росли, розвивалися, їх годують антибіотиками та іншими некорисними продуктами. Ще цікава річ, що лососі для нересту змушені пропливати значні території. Рибкам доводиться пливти і через лососеві ферми, де здорові рибини заражаються небезпечними захворюваннями від хворих особин. Через те гине не тільки багато маленьких рибин, які менш захищені від захворювань, але й дорослі особини стають переносниками паразитів, —  розповіла у Тернополі пані Клавдія.

Жінка додала, що м'ясо фермерських лососів має сіруватий колір. На підприємствах рибин спеціально фарбують, аби ті малі привабливий оранжевий колір, тож такий продукт шкідливий для вживання.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ