Читайте нас в соціальних мережах

Мешканці села на Тернопіллі впевнені, що в їхніх краях водиться чупакабра

Субота, 25 серпня 2018 14:26
Загадкова історія, відповіді на яку досі не знайшли, трапилася в Шумському районі Тернопільської області. У селі Матвіївці місцевий фермер виявив в закритій кошарі вісім убитих овець. При цьому, тварини не були роздертими, але у кожної вівці, за словами фермера Михайла Остап'юк, на шиї було по два маленьких отвори, через які, судячи з усього, з них випили всю кров.

- Я такого в житті не бачив! - каже Михайло Остап'юк. - Навесні хтось убив моїх чотирьох овець, так там акуратно були виїдені всі кишки. Це хоча б зрозуміло - хижак прийшов за м'ясом. Але тут-то як зрозуміти? На убитих вівцях немає пошкоджень, тільки маленькі отвори на шиї. І ні краплі крові навіть поруч на землі. Виходить, що хтось вночі випив приблизно 12 літрів крові! Кошара моя огороджена з усіх сторін. Де сіткою, де металевими щитами. Висота - приблизно півтора метра. Дверцятами ніхто не користувався. Вона замкнена. Виходить, що якийсь хижак перемахнув через півтораметровий паркан і вбив всіх овець.

- У вас є версії, хто б це міг зробити?

- Гадки не маю. Тут наші в селі кажуть, що бачили вовка. Та ще й не одного! Це взагалі-то дивно. У нас в околицях вовків вже дуже давно немає. Але навіть якщо б це були вовки, то чому вони не чіпали м'ясо? Ветеринар приїжджала, сказала: кров випита повністю. Хіба вовки п'ють кров?

Журналістам видання «ФАКТИ» вдалося зв'язатися з виконуючою обов'язки начальника Держспоживслужби Шумського району Марією Андрійчук. Це саме вона виїжджала на місце загибелі овець. Жінка досі не може відійти від побаченого.

- Я особисто робила розтин кожної з восьми загиблих овець, - говорить Андрійчук. - Ні в серці, ні в венах у тварин не було ні краплі крові! Не було крові і на землі. Складалося таке враження, що хтось акуратно все випив. Невеликі згустки крові були у загиблих овець тільки в м'язах. Таке трапляється, коли тварина бореться з нападником на нього хижаком.

- Деякі жителі села кажуть, що це міг зробити вовк.

- Про що ви говорите? Вовк, навіть якщо не хоче їсти, розриває туші своїх жертв. А тут - саме випита кров. Вся, до краплі!

- Ви зустрічалися коли-небудь з таким явищем?

- Я 30 років у ветеринарній медицині і хочу сказати, що такого ніколи не бачила. Сталося щось незрозуміле. І знаєте, що дивно - на місці події виявили сліди. Одні побільше, інші - менше. Так, вони схожі на вовчі. Але, це були сліди тільки від задніх лап. А де сліди від передніх? Виходить, що було два хижака, які пересувалися виключно на двох лапах?

- А чи були подібні випадки в районі?

- У сусідньому селі хтось точно так же випив всю кров з двох кіз.

- Ви про чупакабру чули що-небудь? Може бути це вона?

- Я не можу робити такі висновки. Все-таки я ветеринарний лікар. Але ось кажуть, що чупакабра в Україні часто нападає на кролів. У нас в минулому році в районному центрі, в Шумську, у багатьох жителів, хто тримав кролів, якийсь хижак всіх знищив. Просто вбивав і складав штабелями. М'ясо не було зворушено, а кров випита.

- Ні-ні, це однозначно, що не вовки і не собаки, - каже місцевий мисливець Ярослав. - Звички вовків я дуже добре знаю. Не буває такого, щоб вони хоча б шматочок м'яса від своєї жертви не відкусили. Навіть коли не голодні, ріжуть худобу заради забави. Можуть не є, але терзають туші і розкидають. Іноді забирають м'ясо з собою, щоб з'їсти потім. А тут - випита вся кров. За дві дірочки на шиї, а у деяких з овець - ще по дві дірочки на нозі, як раз там, де проходить вена. Вовк чисто фізично не міг би висмоктати всю кров.

Ярослав повідомив про те, що він з товаришами вже отримав ліцензію на відстріл вовків, якщо їх вдасться знайти, і скоро почнеться велике полювання.

- Шукати вовка будемо в лісі. Але навколо села - великі кукурудзяні поля. Там знайти кого-небудь майже неможливо. Буває, що навіть мисливці зі стажем побоюються туди заходити, так як звір може несподівано напасти звідки завгодно.

Свою війну оголосив невідомому вампірові і фермер Михайло Остап'юк.

- Я залишив пару овець в кошарі і встановив камеру спостереження. Коли звір прийде - вже точно буду знати, хто це був. Вистежу і вб'ю.

Дії вампіра в Матвіївці нагадують повадки чупакабри, про яку давно не було чутно. Цей загадковий монстр, який вбивав домашніх тварин, вперше з'явився саме в Тернопільській області, на околиці міста Збараж в 2004 році. Тоді в пресі повідомлялося про дивну загибель двох косуль в закритому вольєрі біля придорожнього кафе. Замки на вольєрі зламані були. Якась тварина перестрибнула через двометровий паркан і випило у косуль кров.

Після цього випадку інформація про чупакабру почала з'являтися доволі часто. З косуль загадковий звір перейшов на кроликів. Цікаво, що, за розповідями очевидців, чупакабра розкладала тушки убитих тварин ... за кольорами, чорних в одну купку, білих - в іншу. При цьому дуже часто кількість убитих тварин в купках було однаковим! Неначе монстр намагався показати людям, що володіє інтелектом.

Найстрашніші історії з загадковим звіром відбувалися в Рівненській області. У селах Глинське і П'ятигори монстр почав полювання на людей. Місцеву жительку Раїсу Середюк від чупакабри врятував ... дзвінок мобільного телефону.

- Йшла від мами додому. У нас в селі багато пустирів. Будинки групками стоять, як на хуторі. Дивну фігуру перед входом на кладовище я помітила кроків за тридцять, - розповідала кореспонденту «ФАКТІВ» у 2010 році Раїса. - Вже сутеніло, і мені здалося, що я побачила силует людини. Але ця людина вела себе якось дивно. Він ніби ... підстрибував на місці. Коли я придивилася, мене охопив жах. Те, що стояло переді мною, не було людиною!

- Так ви встигли розгледіти тварина?

- У нього була морда, як у собаки або вовка. Тільки витягнута і потворна. З пащі стирчали два ікла. Шерсть, здається, була чорною. Чудовисько стояло на задніх лапах, а передні були зігнуті у грудей. Монстр дивився прямо на мене. І тоді я побігла. Встигла зробити лише три кроки, коли відчула удар в спину. Уже потім я дізналася, що чупакабра кігтями роздерла мою куртку. Слід від кігтів залишився навіть на спині. Але болю я не відчула. Від страху почала втрачати свідомість. Але, перш ніж відключитися, почула, як звір важко дихає мені в потилицю. А потім він ... закричав! Звук нагадував виття сирени: то голосніше, то тихіше. Потім він пішов, ймовірно, злякавшись дзвінка мобільного телефону.

Раїса пролежала на снігу години дві, перш ніж її виявила односельчанка.  Дві доби після цього не могла говорити. У жінки відняло руки і ноги. А рік по тому в Рівненській області чупакабра напала на 80-річну жінку, яку від смерті врятував її собака, злякавшись якого невідома тварюка пострибала геть на задніх лапах, наче кенгуру.

На сьогоднішній день невідомо жодного підтвердженого випадку, щоб хтось знайшов хоча б тіло мертвої чупакабри. Хоча знаходили сліди, які за словами зоологів, не можуть належати жодному відомому виду. Судячи з деяких слідах, чупакабра повинна бути не менше двох метрів ростом і до ста кілограмів вагою. Але багато мисливців, які бачили звіра здалеку, запевняють, що монстр пересувається на задніх лапах, з легкістю перестрибує високі огорожі і вміє якимось чином ... зникати під час стрибка.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ