Під час прес-конференції фахівець розповів, через що людям не варто пропускати через свої легені охолоджений дим із кальяну.
— Насправді кальяни – це ціаністий калій, наприклад, зі смаком малини. Цей прилад для куріння згубніше впливає на людське здоров’я, аніж сигарети, просто людина, курячи його, відчуває не шкідливі речовини, а присмак малини. Памятайте, що знаходитися у приміщенні, де курять кальян, більш небезпечно, аніж там, де курять сигарети. А причини для цього – дві. Перше, коли при курінні фільтрується дим з кальяну, всі гази – речовини без кольору і запаху проходять, залишаючись у повітрі. Якщо ми зайдемо в будь-яке приміщення, де курять сигарету, починаємо тікати звідси, адже відчуваємо неприємний запах. У приміщенні, де курять кальян ви не відчуєте смороду, хоча кількість шкідливих речовин у повітрі витатиме не менша, аніж від сигар, — повідомив Костянтин Красовський.
Чоловік підмітив, що кількість нікотину, що знаходиться в крові у людей, які зловживають кальяном, може бути в рази вища, ніж у людей, що палять прості сигарети.
— Складовою кожного кальяну є шматочок вугілля, який вигоряє та виділяє чадний газ, а курці його вдихають. Тому при курінні з приладу концентрація газу в повітрі є вищою, аніж від сигарети. Від цього виникає головний біль, запаморочення, зниження реакцій та інше. Через кальян можуть виникати й інфекційні захворювання, адже воду у приладі, певне, рідко міняють. Тому пам’ятайте, якщо ви ввійшли в ресторан чи бар, де курять кальян – тікайте звідси негайно. Інакше ви перебуватимете в зоні небезпеки, яку навіть не відчуєте. Важливо також, що куріння кальяну у приміщенні – недозволене, тому якщо ви десь бачите порушення цієї заборони – пишіть скарги, — наголосив пан Констянтин.
Чоловік підмітив, що український уряд повинен менш лояльно ставитися до кальянового бізнесу в державі та не сприяти збагаченню окремих підприємців на здоров’ї людей.