Читайте нас в соціальних мережах

Один із найвідоміших мостів Тернопільщини став окрасою нової поштової марки

Неділя, 01 липня 2018 18:19
Укрпошта від 27 червня офіційно вводить в обіг нову поштову марку зі зображенням відомого на Тернопільщині залізничного віадуку, що знаходиться неподалік села Плебанівка.

Марку випущено тиражем 130 тис. примірників. Її номінал – W (відповідає еквіваленту 1,5 дол. США). Формат філателістичної новинки – 42х26 мм. Автор зображення – Ірина Медведовська.

Важливо, що незвичайний віадук, який прикрашатиме предмет філателістки, було збудовано приблизно 1896-му році роком. Одну із архітектурних перлин Тернопільщини звели під керівництвом австрійських інженерів у ті часи, коли навколишні території належали Австро-Угорщині. Свій початковий вигляд зведенню вдалося зберегти завдяки надійній кам`яній кладці і масивному підставі.  

Залізничний віадук має 9 арок, зроблених з натурального каменю сірого відтінку. Головна роль віадука - полегшення подолання різних перешкод на місцевості залізничним транспортом. Він пролягає над балкою, з`єднуючи її схили і утворюють пряму дорогу. Арочний стиль конструкції віадука вибраний невипадково. Саме арка збільшує надійність і довговічність всієї конструкції, продовжуючи термін її служби.

Цікаво, що схожий міст є у шотландському селі Гленфіннан. Відомий він завдяки фільмам про Гаррі Поттера. Саме ним головні герої їхали в Хогвартс.

Варто зазначити, що окрім марки, зі зображенням мосту в обіг випущено поштовий блок та поштову картку.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ