Читайте нас в соціальних мережах

Відтепер тернополяни можуть ставити поліцейським запитання онлайн

Понеділок, 28 травня 2018 16:15
Комунікувати з поліцією в режимі онлайн, позначати на інтерактивній карті міста небезпечні зони та спілкуватися зі своїм дільничним за допомогою приватних повідомлень жителі Тернополя зможуть завдяки онлайн-сервісу «bezpechne.community», який вже діє в місті.

Сайт було запущено в Тернополі у рамках проекту «Офіс безпеки», реалізований Центром громадського контролю «ДІЙ!» в рамках діяльності Коаліції ГО “Тернопільський центр реформ”

— Цей проект ґрунтується на співпраці громади з міською владою та поліцією Тернополя – тими службами, які створюють безпеку та порядок в місті. Успішна реалізація проекту не обійдеться без підтримки центрів з надання безоплатної правової допомоги. Вони би змогли допомогти людям розібратися в тих питаннях, які  громадяни надсилатимуть чи на які доведеться відповідати безпосередньо в поліції, громадських організаціях. Тому що, в разі виникнення якоїсь проблеми, людям важливо правильно скерувати питання до однієї зі служб, яка займатиметься його вирішенням. «Офіс безпеки» складається з багатьох компонентів, одним із яких є сайт «Безпечне ком’юніті», що вже діє в місті, — наголосив координатор Офісу безпеки Тернополя, юрист Центру громадського контролю "ДІЙ!" в Тернополі Володимир Шевченко.

Координатор зазначив, що, оскільки нова платформа запрацювала в Тернополі нещодавно, то жителям міста потрібно більше долучатися до роботи онлайн-сервісу задля успішної його реалізації в місті. Для цього потрібно не тільки збільшувати комунікацію з поліцією, але й інформувати інших людей про цей проект.

IMG_1425.JPG

Детальніше про «bezpechne.community»— інтерактивну багатофункціональну карту, що сприяє побудові зручної комунікації між поліцією та громадами міст і містечок України — розповіла - модераторка онлайн-сервісу Ірина Білик.

Нова платформа допоможе людям швидше знайти відповіді на свої питання, адже ми не завжди маємо час йти до поліцейської дільниці, аби написати звернення, чи не можемо довго чекати на відповідь. Основна мета цього сервісу базується на тому, аби максимально швидко знайти відповідь на кожне питання громадян. Цей сайт насамперед був запущений у столиці України, проте тепер ним можуть користуватися й інші області нашої держави. Для того, щоб поставити питання поліції, громадянину потрібно зайти на сайт «bezpechne.community», вибрати своє місто, натиснути на червоний квадрат у верхньому правому кутку сторінки. Наступний крок: треба заповнити поля та надіслати питання адміністратору. Посилання на відповідь прийде вам на електронну пошту. До речі, на сайті також можна ознайомитися з питаннями, які надсилали інші містяни, та відповідями на їхні запити. Для цього варто натиснути на зелені та червоні піктограми на карті свого міста на цьому ж сайті. Червоні піктограми — відповідь очікується, зелені — відповідь вже є, — розповіла Ірина Білик.

Пані Ірина наголосила, що відповіді на запитання на сайті опрацьовують оперативно. При цьому, залежно від виду запитання, його можна переадресовувати до Управління патрульної поліції чи шукати відповіді в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернополі або певних громадських організаціях.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ